Γιατί οι άνδρες υποτιμούν τα προβλήματα υγείας τους

Πρόσφατη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ έδειξε ότι ποσοστό 33% των ανδρών αποφεύγουν τις προληπτικές εξετάσεις, ενώ το 65% των ανδρών θεωρούν ότι είναι υγιέστεροι από τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Το πιο ανησυχητικό είναι όμως ότι το 40% των ανδρών αναζητούν συμβουλές υγείας on-line και συγκεκριμένα από τα social media.

Οι πραγματικοί αριθμοί είναι πολύ διαφορετικοί, καθώς τα

καρδιαγγειακά και ο καρκίνος παραμένουν οι κύριες αιτίες θανάτου μεταξύ των ανδρών, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού CDC:

13.2% των ανδρών άμω των 18 ετών έχουν μέτρια ή κακή υγεία14.1% των ανδρών άνω των 18 ετών καπνίζουν40.5% των ανδρών άνω των 20 ετών είναι παχύσαρκοι51.9% των ανδρών άνω των 20 ετών έχουν υπέρταση ή λαμβάνουν αγωγή για υπέρταση

Οι άνδρες στις ΗΠΑ πεθαίνουν κατά μέσο όρο πέντε χρόνια νωρίτερα από τις γυναίκες.

Οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας για την ανάγκη προληπτικών ελέγχων, ώστε ήσσονος σημασίας προβλήματα υγείας να αντιμετωπίζονται πριν προκαλέσουν σοβαρότερες καταστάσεις και σοβαρότερα προβλήματα υγείας να διαγιγνώσκονται εγκαίρως.

Οι άνδρες τείνουν να εστιάζουν στην υγεία των άλλων ανθρώπων γύρω τους και όχι στη δική τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 40% των ανδρών προσέχουν περισσότερο την υγεία του κατοικιδίου τους, παρά τη δική τους!

Οι άνδρες διστάζουν να αναζητήσουν βοήθεια κυρίως επειδή θεωρούν ότι είναι ανίκητοι, ωστόσο τα τελευταία χρόνια υπάρχει τάση για αλλαγή, καθώς δίνεται ολοένα και περισσότερη έμφαση στην υγεία και στην ευεξία των ανδρών.

Σημαντική στην πραγματοποίηση προληπτικών ελέγχων είναι και η συμβολή των γυναικών.

Ένας άνδρας η σύντροφος του οποίου και ένα αγόρι η μητέρα του οποίου κάνει προληπτικούς ελέγχους έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να απευθυνθεί κι εκείνος στον γιατρό για προληπτικές εξετάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα