Γέφυρα της Κριμαίας: Αυτός είναι ο οδηγός του φορτηγού που εξερράγη – Άλυτο μυστήριο τα αίτια

Στη δημοσιότητα έδωσαν ουκρανικά ΜΜΕ την ταυτότητα του φερόμενου οδηγού του φορτηγού που ανατινάχτηκε στη γέφυρα της Κριμαίας.

Προς το παρόν μυστήριο καλύπτει τα αίτια της έκρηξης, καθώς δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν επρόκειτο για επιχείρηση αυτοκτονίας ή ο οδηγός, ονόματι Μαχίρ Γιουσόμποφ, ήταν απλώς το θύμα, που δεν ήξερε τι επρόκειτο να συμβεί.

Υπενθυμίζεται ότι στον έλεγχο που έγινε για την είσοδο στη γέφυρα

της Κριμαίας, ο οδηγός του φορτηγού παγιδευμένου με εκρηκτικά ήταν ήρεμος, είχε όλα τα απαραίτητα χαρτιά και δεν κίνησε υποψίες στους Ρώσους φρουρούς.

Μετά τις αναζητήσεις για το ποιος είναι ο οδηγός του φορτηγού που ανατινάχτηκε στη γέφυρα της Κριμαίας, το ουκρανικό Μέσο «Tpyxa» δημοσιοποίησε το όνομα και τη φωτογραφία του Μαχίρ Γιουσόμποφ.

And here is a photo of the driver who was reportedly behind the wheel of the exploded truck on the Crimean bridge pic.twitter.com/mT0dsGzFqd

— ТРУХАEnglish (@TpyxaNews) October 8, 2022

Αρχικά, μετά την τρομερή έκρηξη που κόστισε τη ζωή στον φορτηγατζή και σε δύο επιβαίνοντες σε διερχόμενο αυτοκίνητο, οι ρωσικές αρχές είχαν εντοπίσει τον ιδιοκτήτη του οχήματος. Τον Ρώσο υπήκοο Μπόρις Γιουσόμποφ από το Κρασνοντάρ, ο οποίος πούλησε το φορτηγό σε άλλο άτομο, το οποίο κράτησε το όνομα του αρχικού ιδιοκτήτη.

Πάντως, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του (κάτω) ο Μπόρις Γιοσούμποφ είχε ισχυριστεί ότι ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση και πως το φορτηγό οδηγούσε ένας θείος του, πιθανόν ο Μαχίρ Γιουσόμποφ, που σκοτώθηκε στην έκρηξη.

The owner of the truck that exploded on the #CrimeanBridge recorded a video. He says that he has nothing to do with the situation, and that his uncle was driving.

If there is nothing to worry about and “the bridge worked”, what are these passions for? pic.twitter.com/1pKEO7TD5B

— Johan (@Helpful_Hand_SA) October 8, 2022

#CrimeanBridge https://t.co/nHBZ1Q3kjT

Panda (@PandaDwen) October 8, 2022

Πώς επηρεάζονται τα ρωσικά στρατεύματα – Τι λένε οι ειδικοί

Σε στρατηγικά δεινότερη θέση βρίσκεται πλέον η Ρωσία μετά την έκρηξη και τις καταστροφές στη γέφυρα της Κριμαίας, καθώς έχασε μία από τις βασικές της οδικές αρτηρίες, μέσω των οποίων ανατροφοδοτούσε τα στρατεύματά της κυρίως στη Χερσώνα.

Σύμφωνα με τον ειδικό αναλυτή Σάμουελ Ραμάνι, η ζημιά στη γέφυρα του Κερτς αποτελεί στρατηγική οπισθοδρόμηση για τα στρατεύματα της Μόσχας.

«Έχουν περισσότερες από 20.000 δυνάμεις που έχουν κολλήσει στη Χερσώνα αυτή τη στιγμή. Έχουν χάσει την πρόσβαση σε γέφυρες, βασίζονται σε πορθμεία και χρειάζονται απεγνωσμένα πυρομαχικά, τρόφιμα και προμήθειες από την Κριμαία», δήλωσε.

«Η Ρωσία βρίσκεται στρατηγικά σε πιο δεινή κατάσταση από ό,τι ήταν στην αρχή της εβδομάδας», προσθέτει.

Η απώλεια του Χάρκοβο ήταν μια σημαντική ηθική και υλικοτεχνική οπισθοδρόμηση για τη Ρωσία, και η απώλεια του Λάιμαν έκοψε μια άλλη υλικοτεχνική διαδρομή, η οποία «τους επέφερε ένα σοβαρό πλήγμα».

Ο ίδιος προσθέτει: «Όποτε η Ρωσία προσπάθησε να διαλύσει τις δυνάμεις της, πάντα αποτύγχανε, αλλά η Ουκρανία ήταν σε θέση να διατηρήσει επιθέσεις στο Λουχάνσκ, το Ντόνετσκ και τη Χερσώνα ταυτόχρονα. Μπορεί τώρα να ανοίξουν ένα νέο μέτωπο στη Ζαπορίζια».

Ο Ραμάνι προσθέτει ότι αυτό αποτελεί «μεγάλη ανησυχία» για τη Ρωσία, καθώς η Ουκρανία μπορεί να έχει περισσότερο έδαφος από ό,τι είχε τον Φεβρουάριο μέχρι να φτάσουν 20.000 στρατιώτες της στην πρώτη γραμμή. «Οι δυνάμεις της Ρωσίας μπορεί να μην έχουν επαρκείς γραμμές ανεφοδιασμού για να τροφοδοτηθούν και να εξοπλιστούν», τόνισε, όπως ανέφερε το BBC.

Βίντεο από το σημείο της έκρηξης

Βίντεο από το σημείο της έκρηξης στη γέφυρα της Κριμαίας, όπου διεξάγονται οι έρευνες από τις ρωσικές υπηρεσίες, έδωσε στη δημοσιότητα η Μόσχα, ενώ λίγο πριν τις 5 το απόγευμα ανακοινώθηκε ότι αποκαταστάθηκε μερικώς η κίνηση των οχημάτων, καθώς δόθηκε στην κυκλοφορία η λωρίδα που δεν υπέστη καταστροφές.

Όπως φαίνεται από τις εικόνες, οι ζημιές στη γέφυρα είναι εκτεταμένες. Ο ένας οδικός διάδρομος της γέφυρας καταστράφηκε ολοσχερώς από την έκρηξη του παγιδευμένου με εκρηκτικά φορτηγού και έπεσε στη θάλασσα, ενώ ζημιές, αλλά σαφώς μικρότερες, υπάρχουν και στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ακολουθεί το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Μόσχα:

Keywords
Τυχαία Θέματα