Γέφυρα της Κριμαίας: O Πούτιν συγκαλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας για τη φονική έκρηξη

Στον απόηχο της ανατίναξης στη γέφυρα της Κριμαίας ο Βλαντιμίρ Πούτιν συγκαλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ως αποτέλεσμα της ισχυρότατης έκρηξης, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν – ο οδηγός του φορτηγού και δύο επιβαίνοντες σε διερχόμενο αυτοκίνητο.

Επιπλέον, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέθεσε τον πλήρη έλεγχο της γέφυρας της Κριμαίας στην FSB, ενώ περισσότερες οδηγίες αναμένεται να δοθούν κατά τη σύγκληση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας υπό τον Ρώσο

Πρόεδρο στη Μόσχα τη Δευτέρα (10.10.2022).

Για την κρίσιμη σύσκεψη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σχετικά στο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS την Κυριακή (09.10.2022):

«Αύριο (σ.σ. 10.10.2022) ο Πρόεδρος έχει προγραμματιστεί να έχει συνάντηση με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας», είπε.

Ο Πεσκόφ δεν διευκρίνισε, ωστόσο, εάν η κατάσταση με τη γέφυρα της Κριμαίας θα συζητηθεί στη συνάντηση. «Θα σας ενημερώσουμε μετά τα αποτελέσματα [της συνάντησης]», σημείωσε.

Στην FSB ο έλεγχος της γέφυρας

Νωρίτερα, ο Ρώσος Πρόεδρος ανέθεσε στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της χώρας την επίβλεψη της γέφυρας της Κριμαίας.

Η συγκεκριμένη γέφυρα έχει κομβική σημασία. Αφενός αποτελεί σύμβολο της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσία το 2014 και αφετέρου αποτελεί τον δίαυλο ανεφοδιασμού των στρατευμάτων που βρίσκονται στη νότια Ουκρανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα