Φουλάρουν μηχανές σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ με περιοδείες των αρχηγών

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς τις επαφές τους με τους πολίτες. Τις συνθήκες ευνοούν και η άρση των περιορισμών για τον κορονοϊό, όπως η κατάργηση της μάσκας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος συνοδευόμενος από κυβερνητικά στελέχη επισκέφθηκε χθες την Κω, την Ψέριμο και την Αστυπάλαια, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στην Λέσβο.

Κατά

την διάρκεια συνάντησης που είχε στην Κω με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, το Δήμαρχο του νησιού και εκπροσώπους τοπικών φορέων, ανακοίνωσε την κατασκευή νέου υπερσύγχρονου νοσοκομείου στην Κω, αναφέρθηκε στην πορεία του τουρισμού και επισήμανε τις ευκαιρίες ανάπτυξής, τα οφέλη της μετάβασης στην πράσινη ανάπτυξη, αλλά και την επιτυχή αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Ανάμεσα στ’ άλλα ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

Δημιουργία νέου υπερσύγχρονου νοσοκομείου 

«Η υγεία, με τη στενή της έννοια, αποτελεί υποχρέωση του Κράτους απέναντι στους Έλληνες πολίτες, αλλά και απέναντι στους επισκέπτες μας. Βλέποντας τη μεγάλη προοπτική ανάπτυξης του νησιού, το γεγονός ότι θα υποδεχτεί φέτος, παραπάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες, αλλά και τις ανάγκες των κατοίκων, είμαστε πεπεισμένοι ότι η ανάγκη ανέγερσης νέου νοσοκομείου στον χώρο για τον οποίο υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι μονόδρομος. 

Το νέο νοσοκομείο θα γίνει βάσει μελετών που θα εκπονηθούν από το Υπουργείο και τις προδιαγραφές υπερσύγχρονου νοσοκομείου του 21ου αιώνα. Και αυτό  σημαίνει χρήση της τεχνολογίας, μεταφορά δεδομένων ψηφιακά. Θα λειτουργεί με τελείως διαφορετικές διαδικασίες, όπως εξάλλου και όλα τα καινούρια νοσοκομεία τα οποία κατασκευάζονται στη χώρα. Θα γίνει ως δημόσιο έργο,  ενώ άλλα γίνονται μέσα από πολύ σημαντικές ιδιωτικές χορηγίες», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκτός από την ανακοίνωση του νέου νοσοκομείου στην Κω, η κυβέρνηση ανεβάζει ρυθμούς προκειμένου να ανακοινώσει ή να εγκαινιάσει έργα σε όλη την Ελλάδα.

Το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση όμως είναι το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να υπάρξουν παρεμβάσεις στις τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ, στο ψωμί καθώς και στα καύσιμα που αποτελούν μεγάλο βραχνά για τους πολίτες.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σήμερα στις 16:45 στην έναρξη του τριήμερου συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο νέος γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης θα παραδώσει την σκυτάλη της προεδρίας στον διάδοχό του, Ορφέα Γεωργίου.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιασθούν οι άξονες που θα οδηγήσουν τη νεολαία της ΝΔ στην «Ελλάδα του 2030» όπως είναι το βασικό θέμα του γαλάζιου συνεδρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα