Φωτιά στην Πεντέλη: 420 πυροσβέστες με 85 οχήματα στη μάχη με τις φλόγες – Συνδρομή από Στρατό και ΕΛΑΣ

Συνεχίζεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Πεντέλη με τις συνθήκες να είναι ιδιαίτερα δύσκολες.

Όπως σημείωσε, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος και μέχρι να ξημερώσει οπότε θα υπάρχει η συνδρομή εναέριων μέσων, στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 420 πυροσβέστες με 85 πυροσβεστικά οχήματα.

Συνολικά 420 πυροσβέστες με 85 οχήματα έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός έκανε νέα ενημέρωση για τις εξελίξεις στα

πύρινα μέτωπα κατά την οποία ανέφερε ότι οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής διαρκώς ενισχύονται.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι το ΓΕΣ έχει διαθέσει 22 στελέχη και η ΕΛ.ΑΣ. 282 αστυνομικούς για την επιτήρηση των κατοικιών που έχουν εγκαταλειφθεί από τους ενοίκους.

Όπως είπε ο επιπυραγός  μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει σημειωθεί καμία κλήση στο επιχειρησιακό κέντρο για τραυματισμούς.

Το χρονικό της πυρκαγιάς στην Πεντέλη

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε γύρω στις 5 και 20 σήμερα το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση ανάμεσα στο Νταού Πεντέλης και στο Ντράφι, ενώ στο σημείο έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος στην ΕΡΤ επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, η φωτιά κινήθηκε ανατολικά προς την περιοχή του Ντραφίου και τόνισε εξ αρχής ότι πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά.

Άμεσα έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις και ειδικότερα 78 πυροσβέστες με 5 πεζοπόρα τμήματα, 22 οχήματα, 28 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 3 υδροφόρα και 1 αναγνωριστικό, καθώς και 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα λειτούργησε ως συντονιστικό.

Εκκενώθηκε και το Παίδων Πεντέλης – Δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένα άτομα

Εντολή για προληπτική εκκένωση του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και μεταφορά των παιδιών στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» έδωσε το υπουργείο Παιδείας μετά τις 21.00 της Τρίτης 19/07 καθώς η φωτιά κατακαίει την Πεντέλη από τις 17.19, όταν και εκδηλώθηκε.

Ειδικότερα, από το υπουργείο Υγείας δόθηκε εντολή για εκκένωση του νοσοκομείου. Απομακρύνθηκαν 36 άρρωστα παιδιά που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο παίδων και 19 γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιά, Πεντέλη, 420, – Συνδρομή, Στρατό, ΕΛΑΣ,fotia, penteli, 420, – syndromi, strato, elas