Φωτιά στη Μαγνησία: Ισχυρές εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο – Μήνυμα 112 για εκκενώσεις οικισμών

Φωτιά στη Μαγνησία: Συναγερμός στη Νέα Αγχίαλο, όπου μαίνεται η φωτιά που καίει από χθες (26/07), καθώς – σύμφωνα με την ΕΡΤ- ακούγονται συνεχείς και ισχυρές εκρήξεις από αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Mέσα σε λίγα λεπτά, έφυγαν οι κάτοικοι από τον Άγιο Γεώργιο Κυνηγών, τη Χρυσή Ακτή, τον Μάραθο και την Κριθαριά καθώς έλαβαν μήνυμα από το 112 να εκκενώσουν τις περιοχές τους.

Παράλληλα, το ρεπορτάζ

της ΕΡΤ αναφέρει ότι η φωτιά έχει μπει σε χώρο στρατοπέδου, στην περιοχή Καράμπα.

Νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης, είχε γίνει γνωστό πως εκκενώνονται με εντολή της Πολιτικής Προστασίας η Νέα Αγχίαλος, η Μεγάλη Βελανιδιά, ο Μάραθος και η Κριθαριά προς την πόλη του Βόλου.

Εξαιτίας των ανέμων είχε σημειωθεί μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Μεγάλη Βελανιδιά παρά τη μάχη που δίνουν στην περιοχή επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Σώρος #Χρυσή_Ακτή_Παναγιάς & #Άγιος_Γεώργιος εκκενώστε τώρα προς #Βόλο

Πυρκαγιά στην περιοχή σας

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

https://t.co/kexUnloeCt@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) July 27, 2023

Η φωτιά είχε αναζωπυρωθεί και στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Φερών και κατευθύνεται προς το Καστράκι και τις Μικροθήβες, όπου επίσης έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ παράλληλα με νέο σήμα του 112 ζητείται να εκκενωθούν οι εν λόγω περιοχές.

Αναζωπύρωση σημειώθηκε και στο Σέσκλο, ανατολικά προς νοτιοανατολικά του χωριού και χαράσσεται μεγάλη ζώνη πυροπροστασίας και άμυνας με πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρα τμήματα ώστε να μην προχωρήσει η φωτιά προς τον οικισμό.

Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν 5 πυροσβεστικά αεροσκάφη, 85 πυροσβεστικά οχήματα, 8 πεζοπόρα τμήματα, δεκάδες υδροφόρες του Δήμου Βόλου, αλλά και πολλές ιδιωτικές, καθώς και εκατοντάδες εθελοντές.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το μέτωπο της φωτιάς που διασπάσθηκε προς δύο κατευθύνσεις και κύκλωσε επί της ουσίας τον Βόλο είχε περίμετρο που ξεπερνούσε τα 45 χιλιόμετρα και κατέκαψε πάνω από 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμες γης, αλλά και αγροτικές και δασικές εκτάσεις.

Photo Credits: magnesianews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα