Φωτιά στη Λέσβο: Κάηκαν σπίτια και επιχειρήσεις στα Βατερά – Το Λιμενικό περισυλλέγει εγκλωβισμένους

Στον κύριο όγκο του οικισμού των Βατερών στη Λέσβο μπήκε, περίπου στη μία το μεσημέρι, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 10 το πρωί.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται πολύ δύσκολη με πυροσβέστες, εθελοντές, κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής να δίνουν μάχη για να σταματήσουν τη φωτιά. Απεγκλωβίστηκαν εννέα άτομα από παραλία, τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης

Σε κάποια τμήματα της περιοχής η φωτιά έφτασε στη θάλασσα έχοντας κάψει σπίτια και επαγγελματικές δραστηριότητες.

Κατά διαστήματα, στην περιοχή σημειώνονται ριπές ανέμων που

σε συνδυασμό με τη φωτιά λειτουργούν εμπρηστικά.

Εκεί, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν, κάηκαν δυο σπίτια, ένα αυτοκίνητο και μια αγροικία, ενώ υπέστησαν ζημιές και τουριστικές επιχειρήσεις. «Δίνουμε μάχη για να σωθούν τα σπίτια», δήλωσε νωρίτερα στο stonisi ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Όπως είναι γνωστό τα Βατερά είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός με πολλές παραθεριστικές κατοικίες, αλλά και κατοικίες που έγιναν μόνιμες για αρκετούς κατοίκους της Βρίσας μετά τον σεισμό του 2017.

Στα άλλα μέτωπα της φωτιάς στο βουνό επιχειρούν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και κυρίως δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα.



Εξάλλου, ο δημοσιογράφος του lesvosnews.gr και συνεργάτης του Open Γιάννης Συνάνης έζησε δραματικές στιγμές στη φωτιά, καθώς χρειάστηκε να πέσει στην θάλασσα και να περισυλλέγει από το λιμενικό.

Πιο συγκεκριμένα, όταν ξέσπασε η φωτιά στην Μυτιλήνη και άρχισε να κατεβαίνει προς την θάλασσα, εκείνος βρισκόταν στην παραλία των Βατερών με το αυτοκίνητο του, όμως σε κάποια στιγμή δεν μπορούσε να φύγει.

Εγκατάλειψε λοιπόν το αυτοκίνητο και τον εξοπλισμό που είχε μέσα σε αυτό και άρχισε να πηγαίνει παραλιακά, κάνοντας όπως είπε 8 χιλιόμετρα.

Σε κάποια φάση, η κατάσταση άρχισε να δυσκολεύει και για αυτό αποφάσισε να πέσει μέσα στην θάλασσα και να τον περισυλλέξει ένας σκάφος του λιμενικού που περιπολούσε στην περιοχή.



Keywords
Τυχαία Θέματα