Φοιτητικός συνδικαλισμός – Πολιτικές παρατάξεις – Η Ελλάδα του αύριο

Δυστυχώς ζούμε σε ένα κράτος που η Νέα γενιά των 90s και 00s, στέκεται ανήμπορη να εκφράσει την άποψη της στις συντηρητικές πολιτικές αποφάσεις που έχουν παρθεί τα τελευταία χρόνια τόσο στην κοινωνία και στην οικονομία όσο και στον πολιτισμό της χώρας.

Μια Γενιά που έχει άποψη αλλά κανένας δεν θέλει να την ακούσει μια Γενιά που μένει σιωπηλή πίσω από πληκτρολόγια μολονότι αδικείται καθημερινά με τον χαρακτηρισμό μιας άβουλης γενιάς που αδιαφορεί για τα πάντα.

Ποια είναι όμως σήμερα η πρώτη μορφή συνδικαλισμού που

μπορεί να λάβει μέρος ένας νέος ενήλικας πολίτης;

Ο φοιτητικός συνδικαλισμός, η ένταξη ενός νέου ανθρώπου σε μια πολιτική παράταξη, η οποία έχει ως στόχο να δηλώσει την φωνή του φοιτητικού συνόλου και να εκφράσει προβλήματα αλλά και λύσεις σε διοικητικά εκπαιδευτικά θέματα. Τολμώ να πω ότι ίσως ο φοιτητικός συνδικαλισμός αποτελεί τον πιο ρομαντικό συνδικαλισμό σε σχέση με τα επιμελητήρια ή τις εκλογές τοπικών οργανώσεων καθώς σε μια μικρή κοινωνία ο νέος συνδικαλιστής αγωνιά για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου του και χωρίς κανένα

απόλυτος κέρδος προσπαθεί να βρει λύσεις για το καλό της Ακαδημαϊκής επικράτειας. Ίσως αυτή η οπτική να μην είναι όμοια με αυτή που ακούμε οι περισσότεροι στις ειδήσεις. Όπως είναι γνωστό στο Πανελλήνιο τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προβάλουν τις φοιτητικές παρατάξεις ως πυρήνα των πελατειακών σχέσεων ανάμεσα σε κόμματα και νεολαία ή ως πυρήνα διάλυσης του ελληνικού πανεπιστημίου με βία και εγκληματικότητα. Ας αναρωτηθούμε όμως γιατί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν έχουν προβάλει ποτέ τις χιλιάδες καινοτόμες προτάσεις που καταθέτουν οι φοιτητικές παρατάξεις για το καλό της Ακαδημαϊκής κοινότητας; Γιατί ποτέ κανένα κανάλι δεν ρώτησε τους φοιτητές ποιος είναι ο λόγος που έχουν προβεί σε κατάληψη του πανεπιστημιακού τους χώρου;

Οι απαντήσεις στα παραπάνω έχουν μείνει για χρόνια στο ντουλάπι και ο λόγος είναι ότι το Κράτος αδυνατεί να χρηματοδοτήσει επαρκώς τα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τους φοιτητές συστηματικά να δείχνουν την Εναντίωση τους, απέναντι στην Αδράνεια των τελευταίων κυβερνήσεων και στις συνεχόμενες επιθέσεις των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Στον ρομαντικό αυτό συνδικαλισμό που για χρόνια όλοι προσπαθούν να εξαλειφθεί, η Κυβέρνηση υλοποιεί το πρόγραμμα της για ηλεκτρονικές φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο διαλύοντας των φοιτητικό συνδικαλισμό μέσω του ενιαίου ψηφοδελτίου.

Η πολιτική που για χρόνια εκφράζονταν μέσα στα πανεπιστήμια σε λίγα χρόνια θα αποτελεί παρελθόν. Μήπως ο στόχος τους είναι μια γενιά χωρίς βούληση για να μην προκαλέσει επαναστάσεις στα αντισυνταγματικά σχέδια τους; Μήπως προσδοκούν μια Νέα γενιά η οποία να μην πάρει ποτέ την κατάσταση στα χέρια της με σκοπό να κυβερνούν οι ίδιοι και ίδιοι; Πώς θα διαμορφωθεί η Ελλάδα του αύριο με νέους χωρίς πολιτικές θέσεις;

Ο φοιτητικός συνδικαλισμός και κάθε είδος συνδικαλισμού πρέπει να ισχυροποιηθεί με σκοπό το κάθε κοινωνικό σύνολο να εκφράζει την άποψη του, η Νέα γενιά είναι αυτή που θα δημιουργήσει την ουσιαστική κοινωνική, πολιτική και οικονομική αλλαγή στη χώρα με ένα κράτος δικαίου και αξιοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα