Εύα Καϊλή: Το μοιραίο λάθος που έκανε και τήν «τσάκωσαν»-Πανικοβλήθηκε όταν έμαθε ότι συνελήφθη ο σύντροφός της

Νέες λεπτομέρειες έρχονται συνεχώς στο «φως» της δημοσιότητας από το σκάνδαλο διαφθοράς με επίκεντρο την Ευρωβουλή και το… Κατάρ και εμπλεκόμενη την Ελληνίδα ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, που συνελήφθη από τις Βελγικές Αρχές.

Σύμφωνα, λοιπόν, με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star την Δευτέρα 12/12, στις 2 Νοεμβρίου η Εύα Καϊλή

συνάντησε τους επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών των κρατών-μελών της ΕΕ στη Ντόχα.

Η Εύα Καϊλή προανήγγειλε «άνοιγμα» ευρωπαικού γραφείου – «παραρτήματος» των Βρυξελλών στη Ντόχα.

Οι δηλώσεις της και η -αποθεωτική για το Εμιράτο- ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο λίγες ημέρες μετά, στις 21 Νοεμβρίου, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Η ιδιότητα της ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και οι επαφές της με τους Ιταλούς που είχαν ήδη επαφές με τους ισχυρούς του Κατάρ από το 2018 -όπως και ο σύντροφος της, Φραντσέσκο Τζόρτζι– τής έδωσαν το… εισιτήριο για τη Ντόχα.

Η Εύα Καϊλή δημοσίευσε άρθρα και στη «Deutsche Welle», στα οποία εξηγούσε πόσο «άδικη» ήταν η κριτική που δέχεται το Κατάρ, προσπαθώντας να αλλάξει και τη γνώμη της Γερμανίας για το… προφίλ της χώρας.

Το μοιραίο λάθος της Εύας Καϊλή πριν από τη σύλληψη της

Όπως μετέδωσε από τις Βρυξέλλες ο απεσταλμένος του Star Άρης Λάμπος, το μοιραίο λάθος της Εύας Καϊλή, που οδήγησε στη σύλληψή της έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ευρωβουλευτής πληροφορήθηκε πολύ γρήγορα από κάποια δική της πηγή για τη σύλληψη του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Τότε, πανικοβλήθηκε και ειδοποίησε τον πατέρα της, προκειμένου εκείνος να πάρει την «περιβόητη» βαλίτσα με τα χρήματα και να φύγει από το ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται στην «καρδιά» των Βρυξελλών.

Ωστόσο, οι βελγικές αρχές, που παρακολουθούσαν και τον πατέρα της, τόν συνέλαβαν με τη βαλίτσα με τα χρήματα, κάτι που τους δίνει τη δυνατότητα μετέπειτα να κάνουν έρευνα στο σπίτι της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Με βάση τα ευρήματα, οι βελγικές αρχές καταφέρνουν να παρακάμψουν τη βουλευτική της ασυλία και-έτσι- να τη συλλάβουν επ’ αυτοφώρω.

Keywords
Τυχαία Θέματα