Εύα Καϊλή: Η πρώτη συνέντευξή της μετά την αποφυλάκιση – «Πέρασαν στιγμές που σκέφτηκα να τελειώσω το μαρτύριο της μοναξιάς, με κράτησε η κόρη μου»

Την πύλη των φυλακών Χάρεν, στα βόρεια των Βρυξελλών, πέρασε η Εύα Καϊλή, σήμερα το μεσημέρι φορώντας ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης.

Η κ. Καϊλή έφυγε από τις φυλακές του Χάρεν, στο Βέλγιο, όπου βρισκόταν προφυλακισμένη για 4 μήνες, συνοδευόμενη από τον συνήγορο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έφτασε στο σπίτι της με ιδιωτικό αυτοκίνητο, συνοδευόμενη από τον πατέρα της και τον δικηγόρο της Μ. Δημητρακόπουλο.

«Ο αγώνας συνεχίζεται
με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους μου»

«Ευχαριστώ πολύ με περιμένει η κόρη μου. Είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα που θα είμαι και πάλι κοντά της. Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους μου», δήλωσε η Εύα Καϊλή φτάνοντας στο σπίτι της στις Βρυξέλες.

Δημητρακόπουλος: Η Εύα Καϊλή είναι πολύ ευτυχισμένη

Αποχωρώντας από το σπίτι της Εύας Καϊλή ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος περιορίζεται σε μία λιτή δήλωση:

«Η Εύα Καϊλή είναι πάρα πολύ ευτυχισμένη. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται δίπλα στην κόρη της. Δεν ασχολείται με τίποτ’ άλλο. Και εύχεται στην Ελλάδα Καλό Πάσχα. Συγχωρέστε με, αυτή είναι η εντολή. Δε μπορώ να πω τίποτ’ άλλο. Ζητώ την κατανόησή σας».

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ η δίκη θα γίνει σε 2 χρόνια. Γίνονται προσπάθειες να γίνει και νωρίτερα, αλλά η έρευνα δεν έχει τελειώσει. Μπαίνει τώρα στο δεύτερο στάδιο.

Έχοντας πετύχει τον πρώτο στόχο της αποφυλάκισης η ευρωβουλευτής και η ομάδα της κρατούν προς το παρόν τα χαρτιά τους κλειστά.

Εντωμεταξύ οι έρευνες για το Qatargate συνεχίζονται. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, δύο εισαγγελείς από το Μιλάνο βρίσκονται ήδη στις Βρυξέλλες για ανταλλαγή στοιχείων με τις βελγικές αρχές.

Οι συνομιλίες της και οι κινήσεις της θα καταγράφονται 24 ώρες το 24 ωρο, ενώ για να βγει από το σπίτι χρειάζεται μία συγκεκριμένη διαδικασία. Συνήθως, στο Βέλγιο, πρέπει να σταλεί μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 24 ώρες πριν, που να ενημερώνει ότι θα υπάρξει μετακίνηση, αλλιώς εάν βγει από την προκαθορισμένη περίμετρο το βραχιολάκι δίνει σήμα.

Οι υποχρεώσεις της μετά την αποφυλάκιση

Πλέον, η Εύα Καϊλή θα πρέπει να δώσει στις αρχές το κινητό που θα χρησιμοποιεί και να είναι προσβάσιμη σε αυτό ανά πάσα ώρα.

Επίσης, δεν θα πρέπει να πειράξει το μηχάνημα του hardware και τέλος να σεβαστεί τις οδηγίες οι οποίες όμως μένει να προσδιοριστούν.

Επιπλέον, θα μπορεί να μετακινείται βάσει νόμου για να πάει δικαστήριο για επείγοντα ιατρικά θέματα και ανωτέρα βία μετά από άδεια του εισαγγελέα.

Το εάν θα μπορεί να δει όποιον θέλει σπίτι της, να έχει κινητό ή ίντερνετ εξαρτάται από την απόφαση των βελγικών δικαστικών αρχών που φαίνεται δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη. Ακόμη, έχει απαγόρευση εξόδου στο εξωτερικό και της έχουν κρατήσει το διαβατήριο. Αυτό που είναι γνωστό μέχρι στιγμής, είναι ότι δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται και στο εάν η Εύα Καϊλή θα θελήσει να επιστρέψει στις εργασίες της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αφού πρακτικά αυτό μπορεί να γίνει διαδικτυακά.

Ωστόσο, ακόμη αυτό είναι ένα ζήτημα σε εκκρεμότητα, γιατί και από την πλευρά του Κοινοβουλίου αναμένεται η αντίδραση εφόσον η κ. Καϊλή φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο.

Πάντως, η ίδια έστειλε και το δικό της μήνυμα λέγοντας χαρακτηριστικά θα τα πούμε σύντομα, οπότε πλέον αναμένεται να μιλήσει η ίδια και να δώσει τη δική της εκδοχή για όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα.

«Δε θα επιστρέψω ποτέ στην Ελλάδα αν…» – Η πρώτη συνέντευξή της μετά την αποφυλάκιση

Tην πρώτη της συνέντευξη από την στιγμή που βγήκε από τη φυλακή και επέστρεψε στο σπίτι της έδωσε στο «ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ», το όποιο κυκλοφορεί εκτάκτως αύριο Μεγάλο Σάββατο, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.

«Πέρασαν στιγμές που σκέφτηκα να τελειώσω το μαρτύριο της μοναξιάς»

Η γνωστή πολιτικός αναφέρεται αναλυτικά στα όσα βίωσε αυτούς τους 4 μήνες που ήταν προφυλακισμένη με την κατηγορία της συμμετοχής της στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate, που κλόνισε το Ευρωκοινοβούλιο, όπως μετέδωσε το Mega.

«Είναι αλήθεια, μπορώ να το πω, πέρασαν στιγμές που σκέφτηκα να τελειώσω μόνη μου το μαρτύριο της εκκωφαντικής μοναξιάς. Δείλιασα, δεν το έκανα, η σκέψη της κορούλας μου δε με άφηνε, με στήριζε, μου έδωσε νόημα να σηκωθώ, να πολεμήσω για να αποδείξω ότι είμαι αθώα, για να μην ντρέπεται η κόρη μου για εμένα».

Η Εύα Καϊλή αναφέρεται και στην επιθυμία της να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα, με το κούτελό της καθαρό.

«Δε θα υποκύψω. Αν αποτύχω να πείσω τη βελγική Δικαιοσύνη ότι είμαι αθώα, δε θα επιστρέψω ποτέ στην πατρίδα μου, θα ντρέπομαι να κοιτάξω στα μάτια τους ανθρώπους που έχω συμπορευθεί από μαθήτρια του Λυκείου μαζί τους. Η ντροπή είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορώ να το μεταβολίσω, με συγκλονίζει».

Ολόκληρη η συνέντευξη της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, κυκλοφορεί αύριο με το «ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ».



Keywords
Τυχαία Θέματα
Εύα Καϊλή, – Πέρασαν,eva kaili, – perasan