Εύα Καϊλή: Δάκρυσε για το παιδί της – «Κελαηδάει» ο Παντσέρι – Τι είπε για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή

Στη φυλακή παραμένει η Εύα Καϊλή σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας Βρυξελλών. Ειδικότερα, το δελτίο τύπου αναφέρει:

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η Ε.Κ. εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες.

Με απόφασή του σήμερα το πρωί, το προδικαστικό τμήμα

επιβεβαίωσε την προφυλάκιση της Ε.Κ. Εάν ασκήσει έφεση κατά αυτής της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του εφετείου εντός 15 ημερών».

Την ίδια ώρα άνω κάτω κάνει η συμφωνία του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους στο QatarGate. Ανάμεσα σε αυτούς και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, η οποία παραμένει προφυλακισμένη, μετά τη σημερινή απόφαση των βελγικών αρχών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της ανταποκρίτριας στις Βρυξέλλες Μαρίας Ψαρά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος QatarGate μίλησε με αρνητικό τρόπο για την Εύα Καϊλή, κάτι που συνέβαλε στο να παραμείνει για ακόμα έναν μήνα στη φυλακή.

«Ο Αντόνιο Παντσέρι δεν είναι ο κύριος πρωταγωνιστής της υπόθεσης», δήλωσε ο δικηγόρος του.

«Ο Αντόνιο Παντσέρι δεν είναι ο κύριος πρωταγωνιστής της υπόθεσης. Επωφελήθηκε; Ναι, φυσικά. Έδρασε αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες; Είναι κι αυτό αλήθεια», δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa o συνήγορος υπεράσπισής του, ο Λοράν Κενές.

«Ο Παντσέρι δεν διέφθειρε ποτέ για λογαριασμό του αλλά υπέρ άλλων προσώπων, τα οποία από το Κατάρ και από το Μαρόκο του ζήτησαν να το πράξει και τα οργάνωσαν όλα. Αποφάσισε να μιλήσει και καθόρισε προκαταβολικά την ποινή του. Ο νόμος προβλέπει την δυνατότητα συνεργασίας με τη δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο δικηγόρος.



Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η Καϊλή 

Μετά την απόφαση αυτή, η Εύα Καϊλή είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ένα βήμα πριν την κατάρρευση, όπως ανέφεραν πηγές στην ανταποκρίτρια του Star.

Μάλιστα, φέρεται να δάκρυσε ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, προκειμένου να το πείσει να έχει μαζί της την κόρη της, είτε εντός είτε εκτός της φυλακής.

Ήταν ευγενική απέναντι στους δικαστές και έδειξε σεβασμό στα μέλη του συμβουλίου, ωστόσο δεν έκρυψε ούτε την κούραση, ούτε την απογοήτευσή της.

Μιχάλης Δημητρακόπουλος για Εύα Καϊλή: «Συνέβησαν σκηνές που θυμίζουν “Εξπρές του Μεσονυχτίου”»

Στους λόγους που οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή δεν θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης να παραμείνει στις φυλακές του Χάρεν για την υπόθεση “Qatar Gate”, αναφέρθηκε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

«Αν έρθει το Εφετείο και επικυρώσει την απορριπτική απόφαση του Πρωτοβάθμιου, μετά στενεύουν τα περιθώρια αισιοδοξίας αν θα επανέλθουμε με τρίτη αίτηση για αποφυλάκιση. Θα δώσουμε τον αγώνα μας για την τρίτη -κατά σειρά- ακρόαση. Ο εισαγγελέας άφησε μία χαραμάδα αισιοδοξίας στην αγόρευση του, διότι αναφερόμενος στο λόγο που πρέπει να παραμείνει στη φυλακή, είπε ότι είναι επικίνδυνο αν αφεθεί ελεύθερη να καταστραφούν στοιχεία της δικογραφίας. Επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση του Παντσέρι, μπορεί να έχει κάποια επικοινωνία με τους ανθρώπους του», εξήγησε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή στο κελί της Αστυνομίας, κάνοντας λόγο για “βασανιστήρια” και “σκηνές που θυμίζουν Εξπρές του Μεσονυχτίου”:

“Τα βασανιστήρια δεν έγιναν στις φυλακές όπου κρατείται. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε Τετάρτη 11 Ιανουαρίου προς Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, όταν – ενώ έπρεπε μόλις ολοκληρώθηκε η κατάθεση στην Αστυνομία να επιστρέψει στις φυλακές- με εντολή του ανακριτή διατάχθηκε να μείνει στο κελί της Αστυνομίας, όπου εκεί συνέβησαν σκηνές που θυμίζουν “Εξπρές του Μεσονυχτίου”.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εύα Καϊλή, Δάκρυσε, – Κελαηδάει, Παντσέρι –, Ελληνίδα,eva kaili, dakryse, – kelaidaei, pantseri –, ellinida