Ερντογάν κατά Μητσοτάκη: Δεν μπορεί να στρατιωτικοποιήσει τα νησιά

Νέα επίθεση κατά της χώρας μας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

«Όπως γνωρίζετε, η πρόσφατη στάση της Ελλάδας δεν ταιριάζει με την αντίληψή μας για την πολιτική» ανέφερε κατηγορώντας τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για καταπάτηση των μεταξύ του συμφωνηθέντων.

«Μετά το δείπνο που είχα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη,

έκανα μια προσφορά. Είπα να μην εμπλέκονται τρίτα πρόσωπα. Όμως, 2-3 εβδομάδες μετά, ανέτρεψε την κατάσταση με την ομιλία του στις ΗΠΑ. Το ίδιο έκανε και στο Νταβός» συμπλήρωσε.

«Συνέχισε την προσπάθεια να στρατιωτικοποιήσει τα νησιά. Δεν μπορεί να στρατιωτικοποιήσει τα νησιά. Για τις βάσεις που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα, ειπώθηκε ότι έγινε λόγω της Ρωσίας. Εάν πρόκειται να δημιουργήσουμε έναν κόσμο που θα κυριαρχείται από την ειρήνη, γιατί γίνονται αυτά;» αναρωτήθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, υποστήριξε πως η τουρκική πλευρά δεν επιθυμεί ένταση με την Ελλάδα και κατηγόρησε τη χώρα πως «παραβίασε τον εναέριο χώρο μας 147 φορές» συμπληρώνοντας πως «πρέπει να λογοδοτήσει γι΄αυτό».

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε στην συνέχεια, ότι η Φινλανδία και η Σουηδία πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις που έδωσαν στην Τουρκία στο πλαίσιο της συμφωνίας για την άρση του βέτο της Άγκυρας στις υποψηφιότητες ένταξής τους στο ΝΑΤΟ, διαφορετικά η επικύρωση δεν θα σταλεί στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Ακόμη, ανέφερε ότι οι δύο σκανδιναβικές χώρες πρέπει να ολοκληρώσουν τις νομοθετικές αλλαγές όσον αφορά τους τρομοκράτες το συντομότερο δυνατό.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε, τέλος, ότι οι προσπάθειες πρέπει να ενταθούν για μια διαρκή κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.

«Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε την τηλεφωνική διπλωματία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι και τον πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν αυτό το Σαββατοκύριακο ή στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας για τον διάδρομο μεταφοράς των σιτηρών», είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ερντογάν, Μητσοτάκη,erntogan, mitsotaki