Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την έμμεση επιβεβαίωση παρακολουθήσεων κι άλλων πολιτικών

Ως έμμεση παραδοχή της κυβέρνησης ότι έχουν γίνει παρακολουθήσεις κι άλλων πολιτικών προσώπων ερμηνεύει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την απάντηση που έδωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της Γιάννης Οικονόμου αναφορικά με αυτό το ενδεχόμενο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο briefing των πολιτικών συντακτών όταν ρωτήθηκε εάν παρακολουθούνται κι άλλα πολιτικά πρόσωπα σχολίασε ότι “δεν είναι σε γνώση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού αντίστοιχο ζήτημα με αυτό του κ. Ανδρουλάκη”.

Η απάντηση αυτή κατά την Κουμουνδούρου γεννά πολλά ερωτηματικά καθώς ο κ. Οικονόμου μπορεί μεν να μην επιβεβαίωσε την τηλεφωνική παρακολούθηση

κι άλλων πολιτικών προσώπων, ωστόσο απέφυγε να προβεί σε μια κατηγορηματική διάψευση σχολιάζοντας ότι είναι κάτι που απλώς η κυβέρνηση δεν το γνωρίζει. Η συγκεκριμένη αναφορά αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον καθώς ως γνωστόν σε δημοσίευμά της η εφημερίδα “Καθημερινή” για τις τηλεφωνικές υποκλοπές ανέφερε τουλάχιστον 7-8 ακόμη περιπτώσεις πολιτικών προσώπων που τελούσαν υπό τηλεφωνική παρακολούθηση. Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ δεν διαψεύστηκε από την κυβέρνηση και σήμερα απλώς ο εκπρόσωπός της περιορίστηκε να πει ότι η κυβέρνηση δεν γνωρίζει να γίνονταν άλλες παρακολουθήσεις.

Κατά την αξιωματική αντιπολίτευση η κυβέρνηση με αυτήν την στάση δείχνει πως σε περίπτωση που το επόμενο διάστημα υπάρξουν νεότερες αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις τηλεφωνικών προσώπων τότε θα επιδιώξει να τις χρεώσει όλες στον αποπεμφθέντα διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοντολέοντα όσο και στον πρωθυπουργικό ανιψιό και μέχρι πρότινος γενικό γραμματέα στον πρωθυπουργό κ. Δημητριάδη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θυμίζει πως με βάση το Σύνταγμα, η ευθύνη του πρωθυπουργού “που μάλιστα είχε μεταφέρει την ΕΥΠ στο δικό του γραφείο είναι αντικειμενική και αμετάθετη”.

Άλλωστε η αξιωματική αντιπολίτευση από την έναρξη των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των υποκλοπών επιμένει ότι την αποκλειστική ευθύνη και υπαιτιότητα έχει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζοντάς τον ως τον εγκέφαλο μιας εγκληματικής ομάδας που επιδίδονταν σε παρακολουθήσεις.

Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θεωρεί ότι οι μέχρι τώρα πτυχές του σκανδάλου που έχουν ξεδιπλωθεί είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου αξιώνει από την κυβέρνηση να απαντήσει πόσοι ακόμη πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες παρακολουθούνται.

“Από την απάντηση του κ. Οικονόμου προκύπτει ένα ερώτημα” σχολιάζει η Κουμουνδούρου: “Ας υποθέσουμε ότι όντως ο κ. Μητσοτάκης είναι εγκληματικά επικίνδυνος και δεν γνωρίζει, αλήθεια δεν είχε την περιέργεια όταν απέπεμψε τους κ.κ. Δημητριάδη και Κοντολέοντα να τούς ρωτήσει εάν η ΕΥΠ παρακολουθούσε κι άλλους πολιτικούς;”.

Σημειωτέον πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ζητήσει να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το θέμα των παρακολουθήσεων οι κ.κ. Δημητριάδης και Κοντολέων αλλά και η εποπτεύουσα εισαγγελέας της ΕΥΠ κ. Βλάχου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επίθεση, ΣΥΡΙΖΑ,epithesi, syriza