«Επιτελικό Κράτος»… ας γελάσω!

Καταλυτική είναι η επίδραση του εγκλήματος στα Τέμπη, τόσο ως προς τη διαμόρφωση των κοινωνικών συνειδήσεων, όσο και ως προς το συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων και εξελίξεων.

Η σημερινή Κυβέρνηση κατάφερε να κακοποιήσει τόσο σοβαρά την Δημοκρατία, να πράξει τόσες απεχθείς κινήσεις με την βοήθεια των καθεστωτικών ΜΜΕ, που σίγουρα η παραίτηση δεν αρκεί.

Αν οι επερχόμενες εκλογές μας φέρουν ένα σχήμα που δεν θα διασφαλίζει την διάλυση του Βαθέως Κράτους,

που δεν θα διασφαλίζει την αποδυνάμωση των ολιγαρχών στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας, που δεν θα αναστρέφουν την κυρίαρχη πολιτική «Οι αριθμοί πάνω από τον Άνθρωπο» και που δεν θα εγγυάται την προστασία όλων από «predatorsκαι τρέχα γύρευε», τότε όλοι θα έχουμε αποτύχει.

Έχοντας φτάσει πλέον στο σημείο μηδέν, με την κοινωνία πληγωμένη από την ακρίβεια, την Κυβερνητική κατασκοπία και την θυσία των μελών της, στα όρια ενός ολοκληρωτικού ξεσηκωμού, η αντικατάσταση απλά μιας Κυβέρνησης δεν διασφαλίζει την ριζική αλλαγή των πολιτικών που ασκούνται στην χώρα.

Χρειάζονται δικλείδες ασφαλείας- εγγυήσεις υπέρ του ανθρώπου, εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων βασικών αγαθών και υπηρεσιών, όπως το νερό, το ηλεκτρικό, οι μεταφορές και η υγεία.

Ένα απλό παράδειγμα των επιλογών είναι πως με τα χρήματα που δίνει ως επιχορήγηση το κράτος στις εταιρείες ηλεκτρισμού σε ενάμιση μήνα, θα μπορούσε να επαναγοράσει τις απαιτούμενες μετοχές για να επανέλθει η ΔΕΗ σε κρατικό έλεγχο.

Ο νεοφιλελευθερισμός, το χειρότερο πρόσωπο του καπιταλισμού, δολοφονεί. Και αν δεν το αναγνωρίσαμε ως τώρα, τότε έχουμε πρόβλημα. Ο συγκεντρωτισμός των υπηρεσιών του κράτους σε ένα άτομο για τον κεντρικό έλεγχο της μίζας δολοφονεί. Αν δεν έχουμε κατανοήσει ως τώρα το Επιτελικό Κράτος, έχουμε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα.

Η σημερινή κυβέρνηση έπαιζε με την αντοχή των πολιτών με χιλιάδες νεκρούς και αντουανετισμό, ώσπου ένα προδιαγεγραμμένο μα τυχαίο γεγονός ήταν το κύκνειο άσμα της.

Το γεγονός για το οποίο θα την θυμόμαστε όλοι μαζί με την βία, τις υποκλοπές, τους νεκρούς της Πανδημίας, την απαξίωση των καλλιτεχνών, την πλασματική- επικοινωνιακά κατασκευασμένη οικονομική «άνοιξη», την ανεξήγητη καταστροφή και αντιμετώπιση των πυρκαγιών το καλοκαίρι του 21, το γραφειοκρατικό τέρας που δημιούργησε το «ψηφιακό κράτος», τους τραμπουκισμούς του Άδωνη, τους τραγικούς υπουργούς Πολιτισμού και…

Η παραίτηση και προκήρυξη εκλογών είναι κάτι που θα το επιδιώξουν και οι ολιγάρχες που πρέπει να έχουν αναγνωρίσει πως έχει χαθεί κάθε έλεγχος.

Οι πολίτες όμως πρέπει να επιδιώξουν το κάτι παραπάνω. Τα κεφάλια των δικών μας βρέθηκαν στον (ν)τορβά, με μοναδικό μας «έγκλημα» την απάθειά μας στον πολιτικό αυτό κατήφορο που βιώνουμε τόσο καιρό.

*Ο Αλέξανδρος Κασσανδρινός είναι Δικηγόρος

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιτελικό Κράτος…,epiteliko kratos…