Επιστροφή «ΠΑΣΟΚ» και επίδειξη δυναμικής με πάνω από 170.000 πολίτες στις κάλπες-Η σύγκριση με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Επίδειξη δυναμικής από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, που κατάφερε μέσα σε διάστημα 5-6 μηνών να φέρει ξανά στις κάλπες χιλιάδες πολίτες, αυτή τη φορά όχι για να ψηφίσουν αρχηγό, αλλά για να επικυρώσουν το νέο όνομα και- κυρίως- να εκλέξουν συνέδρους και Τοπικές Οργανώσεις.

Πάνω από 170.000 πολίτες, πληροφορίες αναφέρουν, πως κοντά στις 180.000 πολίτες στήθηκαν στις ουρές την Κυριακή 8 Μαΐου, υπέστησαν την ταλαιπωρία, σε ορισμένες περιπτώσεις βράχηκαν κιόλας από τις τοπικές βροχές, και όμως άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα για

τις εσωτερικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Με συντριπτικό ποσοστό, κοντά στο 90% η εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αποφάσισε το όνομα «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής» με επιστροφή στο σήμα του «ήλιου» αντί του σήματος του Κινήματος Αλλαγής.

Παράλληλα, όσοι πήγαν στις κάλπες ανά την Ελλάδα εξέλεξαν και τα πρόσωπα που θα τους εκπροσωπήσουν στο ερχόμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις 20-22 Μαΐου, στο κλειστό του Ταε Κβον Ντο, αλλά και –κυριότερα- τους προέδρους των Τοπικών-Δημοτικών και Νομαρχιακών Οργανώσεων, που «αναστηλώνονται», μετά από χρόνια αδράνειας.

Εξάλλου, η εικόνα της αθρόας συμμετοχής την Κυριακή 8 Μαΐου-που τόσο μεγάλη δεν την περίμεναν ούτε οι πιο αισιόδοξοι στη Χαριλάου Τρικούπη- αποτελεί και μια «απάντηση» σε όσους έλεγαν πως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «ξεφούσκωσε» μετά τις αρχαιρεσίες για την εκλογή ηγεσίας της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται, πως στον πρώτο γύρο των εκλογών στις 5 Δεκεμβρίου 2021 ψήφισαν 270.706 μέλη και φίλη του Κινήματος Αλλαγής, ενώ στον β’ γύρο, στις 12 Δεκεμβρίου 2021 συμμετείχαν 206.339 μέλη και φίλοι του ΚΙΝΑΛ και στις χθεσινές εκλογές πάνω από 170.000 μέλη του ΚΙΝΑΛ (αναμένεται ο επίσημος αριθμός τις επόμενες ώρες).

Τα παραπάνω πιστοποιούν πως οι περισσότεροι που γράφτηκαν μέλη τον περασμένο Δεκέμβριο, δεν γράφτηκαν απλά για να ψηφίσουν πρόεδρο ή να… σπάσουν πλάκα, αλλά για να στηρίξουν στην «πράξη» τη νέα προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Η σύγκριση με τις αντίστοιχες εκλογές σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια στιγμή, δεν μπορούν να μη συγκριθούν αυτά τα νούμερα με τα αντίστοιχα των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποίησαν επίσης εσωκομματικές εκλογές για τα Συνέδριά τους που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα.

Ειδικότερα, στις αντίστοιχες εσωκομματικές εκλογές, στη ΝΔ ψήφισαν περίπου 135.000 και στον ΣΥΡΙΖΑ περίπου 40.500.

Όλα τα παραπάνω γεμίζουν με αισιοδοξία τα στελέχη της Χαριλάου Τρίκουπη και φυσικά τροφοδοτούν «βάσιμες ελπίδες» για αλλαγή πολιτικών συσχετισμών στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Φυσικά, ισχυροποιούν έτι περαιτέρω τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη, που πάει στο Συνέδριο του μεθεπόμενου Σαββατοκύριακου με άλλον «αέρα» και με την «συγκλονιστική»-όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος- συμμετοχή των άνω των 170.000 πολιτών.

Ανδρουλάκης: Προχωράμε με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής- Όλοι μαζί θα νικήσουμε

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ανδρουλάκη:

«Η συγκλονιστική σας συμμετοχή δυνάμωσε την ελπίδα που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο. Ευχαριστώ τα πάνω από 170 χιλιάδες μέλη, που έδωσαν δυναμικό παρών, παίρνοντας το μέλλον της παράταξης στα χέρια τους.

Οι πολίτες αποφάσισαν: Το σύμβολο μας, ο ήλιος, επέστρεψε.

Μαζί με τις μνήμες μιας ιστορικής παράταξης, που ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια.

Επέστρεψαν οι προσδοκίες να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη, μαζί με τις δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και των κινημάτων της οικολογίας , η φωνή της δημιουργικής Ελλάδας.

Της Ελλάδας της προόδου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης.

Η φωνή των Ελλήνων, που αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον, επιζητώντας την διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Η φωνή των νεότερων γενεών που αγωνίζονται για περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή τους.

Οικοδομούμε μέρα με τη μέρα μια καινούργια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό σε κάθε πεδίο των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας.

Μπροστά μας έχουμε κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές μάχες.

Προχωράμε με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

Όλοι μαζί θα νικήσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιστροφή ΠΑΣΟΚ, 170 000, ΣΥΡΙΖΑ,epistrofi pasok, 170 000, syriza