Επιστροφή με την «αγωνιστική του θανάτου»!

Το Πάσχα πέρασε στην ιστορία, οι φίλαθλοι επέστρεψαν από τις σύντομες αλλά ουσιαστικές αποδράσεις τους και οι ομάδες ετοιμάζονται να ριχτούν ξανά στη μάχη του πρωταθλήματος.

Άλλωστε αυτή τη φορά, σε σχέση με ό, τι συνέβαινε άλλα χρόνια οι περισσότεροι παίκτες δεν… σκόρπισαν στις 4 γωνιές του πλανήτη για ολιγοήμερες διακοπές.

Βλέπετε ο σκοπός είναι ιερός και κανείς δεν θέλει πριν τις μεγάλες και τελικές μάχες να μετρήσει απώλειες. Ή τουλάχιστον περισσότερες από τις δεδομένες, σαν αυτή του Αραούχο τον οποίο η ΑΕΚ

θα στερηθεί στα επόμενα κομβικά ματς των play – offs.

O αρχηγός της Ένωσης ήδη υποβλήθηκε σε επέμβαση και θα μείνει εκτός δράσης για 4-5 μήνες, με τον Ματίας Αλμέιδα προφανώς να… πονά για την απουσία ενός εμβληματικού παίκτη της ομάδας του.

Δεν έχει όμως την παραμικρή πολυτέλεια να κλαίει πάνω από το… χυμένο γάλα. Το βράδυ της Κυριακής ο Δικέφαλος παίζει ένα πολύ μεγάλο ματς στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό, όπου περιθώρια απώλειας δεν υπάρχουν.

Άρα δεν υπάρχει και χρόνος για να σταθεί κανείς σε όσους δεν υπολογίζονται. Μόνο οι μάχιμοι μετράνε από εδώ και πέρα. Προφανώς κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Οι πρωτοπόροι (μαζί με την ΑΕΚ) του πρωταθλήματος δοκιμάζονται στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, σε επίσης ένα ματς που κάθε πράσινη απώλεια ίσως στην πορεία αποδειχθεί οδυνηρή. Άλλωστε το τριφύλλι όντας πρώτο στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν, έστω και με πιο φτωχό ρόστερ από άλλους διεκδικητές του τίτλου, δεν θέλει τώρα να χάσει την… πορεία του στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν.

Προφανώς ισχύει και το αντίστροφο με όσα γράφουμε παραπάνω για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο ΠΑΟΚ νίκες θέλουν για τους δικούς τους στόχους. Για να μείνουν μέσα στο πρωτάθλημα οι Πειραιώτες και για να παλέψουν για την 2η θέση οι Θεσσαλονικείς.

Άρα το ισχυρό κίνητρο δεν λείπει ούτε από αυτούς. Αλλά μήπως και το Βόλος-Άρης του Πανθεσσαλικού δεν έχει την σημασία του; Για το 5ο ευρωεισιτήριο.

Από όλα τα παραπάνω γίνεται εύκολα κατανοητό στον καθένα ότι το πρωτάθλημα αρχίζει με… αγωνιστική του θανάτου. Κι όποιος αντέξει.

Keywords
Τυχαία Θέματα