Επίσημη ανακοίνωση: Αποσύρεται ο Μπρους Γουίλις από την υποκριτική λόγω… αφασίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας του Bruce Willis διαγνώστηκε με αφασία, οπότε όπως είναι απόλυτα λογικό ανέφεραν πως αποσύρεται από την υποκριτική, την οποία αγαπούσε όλα αυτά τα χρόνια, καθώς η ασθένεια επηρεάζει τις γνωστικές του ικανότητες.

Η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας πως είναι ιδιαίτερες οι στιγμές αυτές με την ασθένεια του Bruce Willis

και ευχαριστούν όσους δείχνουν αγάπη και υποστήριξη, με την οικογένεια να είναι ενωμένη. Να ευχηθούμε κι εμείς καλή δύναμη και πραγματικά ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει με βάση και την συγκεκριμένη ασθένεια.

Η αφασία είναι μια διαταραχή που προκύπτει από βλάβη σε τμήματα του εγκεφάλου, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη γλώσσα και την ομιλία και στερεί την ικανότητα επικοινωνίας. Για τους λόγους αυτούς μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα ομιλίας, γραφής και κατανόησης της λεκτικής και γραπτής γλώσσας. Δηλαδή, όσοι πάσχουν από αφασία μπορεί να μην καταλαβαίνουν ούτε τι λέμε εμείς, ούτε τι λένε αυτοί, ούτε τι διαβάζουνε, ούτε τι ακούνε. Τα τμήματα που εμφανίζουν βλάβη βρίσκονται συνήθως στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου- η λειτουργία της γλώσσας εντοπίζεται στο αριστερό εγκεφαλικό ημισφαίριο σχεδόν σε όλους τους δεξιόχειρες και στο 60% των αριστερόχειρων ατόμων. Συχνά, κάποια είδη αφασίας παρουσιάζονται με ημιπαράλυση, δηλαδή αδυναμία κίνησης της μίας πλευράς του σώματος, συνήθως της δεξιάς.

Η αφασία μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά, όταν πρόκειται για εγκεφαλικό επεισόδιο ή τραυματισμό στον κεφάλι, ή μπορεί και να αναπτυχθεί αργά όταν είναι αποτέλεσμα όγκου στον εγκέφαλο ή νευρολογικής νόσου. Τις περισσότερες φορές είναι αποτέλεσμα εγκεφαλικού, γι’αυτό οι περισσότεροι ασθενείς με αφασία είναι μεσήλικες ή μεγαλύτερης ηλικίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επίσημη, Αποσύρεται, Μπρους Γουίλις,episimi, aposyretai, brous gouilis