Τραβάει το σχοινί η Άγκυρα: «Οι Τούρκοι διεκδικούν Ρόδο, Χίο, Λέσβο και άλλα 19 νησιά»-«Ψυχραιμία» απαντά η Αθήνα

Στη διεκδίκηση 22 νησιών μπορεί να προχωρήσει η Τουρκία βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης, όπης αναφέρει ο φιλοκυβερνητικός τύπος της γειτονικής χώρας, με τη Yeni Safak, μάλιστα, να περνά σε άλλο επίπεδο την προπαγάνδα, λέγοντας πως η Τουρκία έχει την κυριαρχία σε 9 ελληνικά νησιά!

Συγκεκριμένα, η Milliyet γράφει πως «κάποια από τα νησιά που μπορεί να διεκδικήσει η Τουρκία λόγω της στρατιωτικοποίησης είναι η Ρόδος, η Χίος και η Λέσβος».

Από την πλευρά της,

η Yeni Safak αναφέρει ότι 22 από τα 23 νησιά είναι στρατιωτικοποιημένα και καθιστούν «απειλή για την Τουρκία», ενώ μονάχα η Χάλκη είναι αποστρατιωτικοποιημένη.

Επιπλέον, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως η Τουρκία έχει την κυριαρχία 9 νησιών (όπως η Λήμνος, η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος, η Ικαρία, η Ρόδος) και πως στην Ελλάδα… έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα χρήσης.

«Αντιμετώπιση με ψυχραιμία» στο μπαράζ προκλητικών τουρκικών δημοσιευμάτων

Ωστόσο, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ελληνικές διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι «η ελληνική πλευρά αντιμετωπίζει με ψυχραιμία το θέμα», αναφερόμενες στο «μπαράζ» των προκλητικών τουρκικών δημοσιευμάτων για την κυριαρχία των ελληνικών νησιών που είδαν το φως της δημοσιότητας.



Keywords
Τυχαία Θέματα