Ε.Λιακούλη: Κίνδυνος να μείνουν εκτός αποζημιώσεων πολλοί πλημμυροπαθείς των εργατικών κατοικιών Γιάννουλης

Για τον κίνδυνο να μείνουν εκτός αποζημιώσεων πολλοί πλημμυροπαθείς των εργατικών κατοικιών Γιάννουλης, προειδοποιεί η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη.

Η βουλευτής απευθύνει ερώτηση στα συναρμόδια υπουργεία και επισημαίνει ότι οι κατοικίες του οικισμού του ΟΕΚ στη Γιάννουλη, έχουν διατεθεί με προσωρινά παραχωρητήρια.

Οι οικιστές, παρότι δεν διαθέτουν ακόμη τα οριστικά συμβόλαια, υποχρεούνται να δηλώνουν το

παραχωρηθέν ακίνητό τους στο έντυπο Ε9 και να πληρώνουν τον αντίστοιχο ΕΝΦΙΑ.

«Όπως όμως, δυστυχώς, εκ των υστέρων διαπιστώθηκε, πολλοί δεν γνώριζαν την υποχρέωσή τους αυτή, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εισπράξουν τις αποζημιώσεις.

Παράλληλα, σημαντικό πρόβλημα για τους κατοίκους των εργατικών κατοικιών αποτελούν και οι οικονομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τις, παλαιότερα, ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλών τους, με βάση την Υ.Α 13097/661/13.04.2017, αφού λόγω των καταστροφών, πολλοί από αυτούς υποχρεώνονται σε ασυνέπεια ως προς τις δόσεις τους, για λόγους που υπερβαίνουν τους ίδιους», αναφέρει η Ευαγγελία Λιακούλη.

Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ζητεί να ενημερωθεί η Βουλή αν θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για την καταβολή των οφειλών των οικιστών των εργατικών κατοικιών Γιάννουλης στις αρμόδιες ΔΟΥ, σε πολλές δόσεις, που θα εκκινούν μετά από τουλάχιστον ένα χρόνο, έτσι ώστε να μπορούν να λάβουν γρήγορα τις αποζημιώσεις που δικαιούνται.

Επίσης, αν η κυβέρνηση θα υιοθετήσει τις προτάσεις του ΠΑΝΣΥΠΟ, μετά τη νέα πραγματικότητα που διαμόρφωσαν τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία.

Τέλος, ζητεί να ενημερωθεί αν έχουν μεταβεί κλιμάκια για αυτοψία στις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης, προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα στατικότητας στις κτιριακές εγκαταστάσεις, που ενδεχομένους να ελλοχεύουν κινδύνους για τη ζωή και την ασφάλεια των οικιστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ε Λιακούλη, Κίνδυνος, Γιάννουλης,e liakouli, kindynos, giannoulis