Ελένη Βατσινά στο TheCaller: «Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την μόνη ουσιαστική αντιπολιτευτική φωνή μέσα στη Βουλή, που κάνει την ανατροπή»

«Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την μόνη ουσιαστική αντιπολιτευτική φωνή μέσα στη Βουλή, που κάνει την ανατροπή» υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στο TheCaller και την Ευδοκία Λελεδάκη, η βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ελένη Βατσινά.

Όπως τονίζει στην συνέχεια η βουλευτής του κόμματος «δικό μας συλλογικό χρέος,

να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη που εισπράξαμε στις πρόσφατες εθνικές κάλπες, να συνεχίζουμε να εκφράζουμε το κοινό αίσθημα και να διεκδικούμε τα πάντα για τους πολίτες».

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη της Ελένης Βατσινά στο TheCaller.gr:

Αν και στις δημοσκοπήσεις παρατηρούμε σημαντική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να μην καταφέρνει να κερδίσει κάτι ουσιαστικό από αυτή την κατάρρευση. Πώς το εξηγείτε αυτό;

Νομίζω αν κάτι μας δίδαξαν οι πρόσφατες εθνικές εκλογές, είναι ότι η δημοσκόπηση είναι μια φωτογραφία “της στιγμής”. Πολλές παράμετροι μπορούν να μεταβάλλουν τις αποτυπώσεις της βούλησης των πολιτών ακόμα και μέσα στην ίδια ημέρα.

Τα πράγματα επομένως είναι απλά. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατακρημνίζεται, αυτό συνέβη και στις εθνικές εκλογές και στις ακόμα πιο πρόσφατες δημοτικές- περιφερειακές εκλογές διότι ο λαός δεν βρίσκει το λόγο να εμπιστευθεί τη διακυβέρνηση της χώρας σε πυροτεχνήματα.

Το ΠΑΣΟΚ όμως δεν ετεροπροσδιορίζεται. Δεν περιμένει… να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα (κατά το κοινώς λεγόμενο) για να ανεβάσει την απήχησή του στην Κοινωνία. Πηγάζει από την Κοινωνία και καταλήγει στην Κοινωνία. Η σχέση που χτίζουμε με τους πολίτες είναι διαρκής και πατάει σε στέρεες βάσεις που εμείς θέσαμε και συνεχίζουμε να ισχυροποιούμε καταρτίζοντας ένα πλήρες πρόγραμμα διακυβέρνησης. Οι ανατροπές του ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές είναι η πιο πρόσφατη «δημοσκόπηση».

Και αποδεικνύει ότι η προσπάθειά μας αποδίδει καρπούς, ότι το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο είναι εδώ, αλλά και αποτελεί την μόνη ουσιαστική αντιπολιτευτική φωνή μέσα στη Βουλή, που κάνει την ανατροπή.

Στόχος του Νίκου Ανδρουλάκη είναι το ΠΑΣΟΚ να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Εκτιμάτε ότι μπορεί να καταφέρει κάτι τέτοιο το κόμμα;

Πρώτος στόχος που θέτει ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι να γίνουν όλοι κοινωνοί της πολιτικής μας πρότασης και των αξιών που διαχρονικά διέπουν τη Δημοκρατική Παράταξη.

Και δικό μας συλλογικό χρέος, να τιμήσουμε αυτή την εμπιστοσύνη που εισπράξαμε στις πρόσφατες εθνικές κάλπες, να συνεχίζουμε να εκφράζουμε το κοινό αίσθημα και να διεκδικούμε τα πάντα για τους πολίτες.

Αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης εδραιώνουμε και πιστεύω ότι, πράγματι, στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση – αυτή των ευρωεκλογών – το ΠΑΣΟΚ θα αποδείξει και με ποσοστά πια, ότι αυτό που ήδη είναι στη Βουλή: η πραγματική και μόνη αντιπολίτευση.

Πρόσφατα είχατε διαδοχικές συναντήσεις σε Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ, με γιατρούς και νοσηλευτές. Τι σας είπαν για τα προβλήματα του ΕΣΥ; Που πρέπει να δοθεί προτεραιότητα;

Θέλω να σταθώ στην ουσία του θέματος του ΕΣΥ γιατί είναι σπλάχνο και δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ, για τη Δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών στο σύστημα Υγείας. Η κυβέρνηση της ΝΔ από την άλλη, πιστεύει σε μια ευημερία των αριθμών, ακόμη κι αν η πραγματικότητα δείχνει ότι οι άνθρωποι κινδυνεύουν. Η εξοικονόμηση πόρων σε βάρος ύψιστων και βασικών αγαθών, όπως είναι η Υγεία εν προκειμένω, δε θα έπρεπε να υπάρχει καν ως επιλογή οποιασδήποτε κυβέρνησης.

Απέναντι λοιπόν σε εκπτώσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και αναπόφευκτα ώθηση στην Ιδιωτική Υγεία, το ΠΑΣΟΚ αντιτάσσει το αυτονόητο: πλήρη στελέχωση των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Ιατρείων όλης της χώρας αλλά και την κάλυψη όλων των ελλείψεων σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Αυτά είναι θέματα που έχω αναδείξει και με παρεμβάσεις μου στη Βουλή, καθώς είναι θέματα που μεταξύ άλλων προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Όσο εξακολουθούμε να βλέπουμε ασθενείς να μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών οχημάτων ελλείψει ασθενοφόρου, κλινικές να μην μπορούν να εφημερεύσουν λόγω έλλειψης γιατρών, νοσοκομεία να καταρρέουν κλινική-κλινική και να ετοιμάζονται για λουκέτο, τόσο πιο χαμηλά πέφτουμε ως χώρα – όχι στην επενδυτική, αλλά – στην ηθική και ανθρώπινη βαθμίδα.

Με παρέμβασή σας είχατε ζητήσει αναστολή πλειστηριασμών για τους σεισμόπληκτους του δήμου Μινώα. Υπήρχε κάποια εξέλιξη στο εν λόγω ζήτημα; Δυστυχώς η απάντηση που λάβαμε από τον Υπουργό κ.Χατζηδάκη όχι μόνο ελπιδοφόρα δεν ήταν, αλλά ούτε καν κατατοπιστική, αφού αρκέστηκε στο να παραθέσει τα μέτρα που ελήφθησαν αμέσως μετά το σεισμό του Σεπτέμβρη του 2021 και για διάστημα 6 μηνών μετά.

Από εκεί και μετά, φαίνεται πως η κυβέρνηση … νίπτει τας χείρας της και αφήνει τους σεισμόπληκτους μόνους, χωρίς καμία στήριξη, χωρίς στην πραγματικότητα καμία κοινωνική μέριμνα. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι ως σήμερα ελάχιστα είναι τα κατεδαφιστέα κτίρια που έχουν κατεδαφιστεί, μετρημένοι είναι οι άνθρωποι που έχουν καταφέρει να ορθοποδίσουν – σε όλα τα επίπεδα. Και ακόμη χειρότερα, την ίδια ώρα οι σεισμόπληκτοι του Δήμου Μινώα συνεχίζουν να βάλλονται άλλοτε από τα κατασχετήρια που λαμβάνουν κι άλλοτε από τις κατασχέσεις των (ακατάσχετων κατά τα άλλα) χρημάτων της “Αρωγής”.

Τέλος, θα ήθελα να μου μιλήσετε για την συμμετοχή σας στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, πως ήταν η εμπειρία σας;

Γράφτηκε και σε κάποια τοπικά μέσα, έχει τύχει να το αναφέρω και παλιότερα σε συνέντευξή μου. Η άθληση αποτελεί για μένα μία βασική συνθήκη για να επιτυγχάνει ο άνθρωπος την αρμονία. Το σοφό αρχαίο “νους υγιής εν σώματι υγιεί” αποδεικνύεται ακριβέστατο διαρκώς. Οι σύγχρονες συνθήκες ζωής κάνουν την τήρηση ενός προγράμματος άθλησης να μοιάζει συχνά έργο δύσκολο.

Η συμμετοχή μου στον Μαραθώνιο της Αθήνας, όπως και στο Run Greece, κι άλλες δρομικές εκδηλώσεις εκτός από το κομμάτι της άθλησης εμφορείται κι από κάτι ακόμη: τη συμμετοχικότητα και τη δράση. Τέτοιες εκδηλώσεις, όπως αυτή της Κυριακής στην οποία συμμετείχαν πάνω από 20.000 άνθρωποι, αποδεικνύουν ότι η Κοινωνία “φτιάχνεται” από τους ανθρώπους της, ότι η αξία της συμμετοχής είναι “μέσα μας”. Στους ανθρώπους, στην Κοινωνία μας οφείλουμε να επενδύσουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελένη Βατσινά, TheCaller, ΠΑΣΟΚ, Βουλή,eleni vatsina, TheCaller, pasok, vouli