Εκλογές 2023: Στο «κόκκινο» η πολιτική αντιπαράθεση – Οι στόχοι των κομμάτων

Ο δρόμος προς τις κάλπες άνοιξε και το πολιτικό θερμό έχει ανέβει στα ύψη, με τη Νέα Δημοκρατία να έχει ως στρατηγικό στόχο την αυτοδυναμία.

Εμπόδιο στα σχέδια της στέκεται η απλή αναλογική, η οποία βάζει φρένο σε αυτό το ενδεχόμενο, με την γαλάζια παράταξη να ελπίζει να φέρει αυτό το αποτέλεσμα στις δεύτερες εκλογές.

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ξεκάθαρος για την αυτοδυναμία, επισημαίνοντας

πολλές φορές το δίλημμα της πολιτικής σταθερότητας της χώρας, η αντιπολίτευση φαίνεται πως στρώνει το έδαφος για… συνεργασίες.

«Θα συνεργαστούμε λοιπόν με όλα τα προοδευτικά κόμματα συμπεριλαμβανομένου και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και η πρόταση θα είναι και προς το ΚΚΕ και προς το ΜέΡΑ 25» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος ερωτώμενος για τις συνεργασίες που θα επιδιώξει μετεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντιπαράθεση πάντως χτύπησε κόκκινο και με αφορμή το θέμα της βουλευτή Καβάλας Σουλτάνας Ελευθεριάδου.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, αδυνατώντας να αντιπαρατεθεί πολιτικά με την κυβέρνηση καταφεύγει στον μόνο δρόμο που ξέρει: στη λάσπη και σε οριζόντιες βολές ή καταγγελίες. Έφτασε στο σημείο να καταγγέλλει σαν επιλήψιμη κάθε σύμβαση με το Δημόσιο που συνάπτεται από πολίτες που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία, ενώ παραδόξως δεν θεωρεί μία σύμβαση επιλήψιμη όταν συνάπτεται με προσκείμενους στον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια λογική ακολουθεί η Κουμουνδούρου και σε ό,τι αφορά το ασυμβίβαστο βουλευτών. Καταγγέλλει μεν ότι η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ευθυμίου έλαβε ως δικηγόρος αμοιβές από συμβάσεις με τον ΕΦΚΑ, μολονότι που -όπως η ίδια τονιζει- αφορούν υποθέσεις που ανέλαβε πριν εκλεγεί βουλευτής. Σιωπά, όμως, για το γεγονός ότι η βουλευτής του Τάνια Ελευθεριάδου έλαβε από το 2019 έως σήμερα -ενώ είχε τη βουλευτική ιδιότητα- 55 εντάλματα πληρωμών για υπηρεσίες της προς τον ΕΦΚΑ.

Ακόμα αναμένεται η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για το εάν στην περίπτωση Ελευθεριάδου ισχύει το ασυμβίβαστο ή αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεράνω του Συντάγματος. Εξίσου «ηχηρή» είναι η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ και σε ό,τι αφορά τις περιπτώσεις δύο υπουργών του, της Όλγας Γεροβασίλη, του Αλέκου Φλαμπουράρη, που είχαν υποπέσει σε ασυμβίβαστα όπως αυτά που τώρα επικαλείται το κόμμα τους.

Τελικά κριτήριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η νομιμότητα, αλλά η πολιτική ταυτότητα. Στόχος του δεν είναι η διαφάνεια αλλά η σκανδαλολογία, η λάσπη, η τοξικότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκλογές 2023,ekloges 2023