Εκλογές 2023: Μέσα στην εβδομάδα τα ψηφοδέλτια – Ζητούμενο η αυτοδυναμία

Αποφασισμένος να οργώσει την περιφέρεια αλλά και το λεκανοπέδιο είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκείμενου να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε από το δυστύχημα στα Τέμπη αλλά και να θέσει τα διλήμματα της κάλπης της 21ης Μαΐου αλλά και της επόμενης ημέρας.

Την Τετάρτη είναι η μεγάλη περιοδεία του πρωθυπουργού στην Ήπειρο την Τετάρτη, κατά την διάρκεια της οποίας αναμένονται ανακοινώσεις για τα έργα για την ανάπτυξη της λίμνης Παμβώτιδα

και τα έργα υποδομής στο οδικό δίκτυο.

Οι περιοδείες του πρωθυπουργού στην περιφέρεια θα συνεχιστούν και την Μεγάλη εβδομάδα, οπότε και θα επισκεφτεί τη Μυτιλήνη και μετά το Πάσχα θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη στην Κέρκυρα και στο Νότιο Αιγαίο.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός θα «τρέξει» το πρόγραμμα των επισκέψεων του και στην Αττική, με σκοπό πάντα να ανατραπεί η δυσαρέσκεια, η οποία έχει καταγραφεί στις δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη στόχος είναι να δοθεί το παρών σε όσο το δυνατόν σε περισσότερες περιοχές και να έρθει ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες.

Στο πλάνο έχουν μπει περιοχές όπως ο Βύρωνας, το Χαλάνδρι, το Παλαιό Φάληρο, το Αιγάλεω, το Περιστέρι, ο Άλιμος και ο Πειραιάς.

Η Θεσσαλονίκη αναμένεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα των πρωθυπουργικών περιοδειών περισσότερες από μία φορά μέχρι τον τερματισμό της προεκλογικής περιόδου.

Ανακοινώνονται τα ψηφοδέλτια

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η κατάρτιση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα φαίνεται πως μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές  τα επόμενα 24ωρα, ώστε μετά το οριστικό πράσινο φως από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η δημοσιοποίησή τους να πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη ή Παρασκευή. Ως τελική ημερομηνία έχει τεθεί η Μεγάλη Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκκρεμότητες που απομένουν αφορούν σε 7 εκλογικές περιφέρειες.

Για την Λάρισα και την Α’ Θεσσαλονίκης, ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια εκ των δύο θα επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως την τρίτη εκλογική περιφέρεια στην οποία θα ηγηθεί προσωπικά του ψηφοδελτίου της ΝΔ μετά το Δυτικό Τομέα Αθηνών και τον Εβρο.

Τα γαλάζια ψηφοδέλτια αναμένεται να είναι ανανεωμένα και σε ηλικιακό επίπεδο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η ηλικία των υποψηφίων θα είναι 10 έτη χαμηλότερα κατά μέσο όρο.

Εξαίρεση αποτελεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο αποτελεί αποκλειστική ευθύνη και επιλογή του πρωθυπουργού και το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών.

Keywords
Τυχαία Θέματα