Εκλογές 2023: Μάχη για τους αναποφάσιστους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στη στρατηγική του για αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επιμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάτι που ξεκαθάρισε και στην διακαναλική συνέντευξη του Σαββάτου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έξι ημέρες πριν τις εκλογές, φουλάρει τις μηχανές και συνεχίζει τις περιοδείες και την επαφή με τον κόσμο. Έτσι σήμερα περιοδεύει στο Δήμο Ζωγράφου, ενώ το απόγευμα στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στόχος

του κ. Μητσοτάκη είναι να πείσει αλλά και να προσελκύσει ολοένα και περισσότερους ψηφοφόρους από κάθε πολιτική δεξαμενή, οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι και δεν έχουν αποφασίσει ακόμη τι θα ψηφίσουν/

Την ίδια ώρα οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδωσαν μια μικρή ανάσα στη γαλάζια παράταξη αλλά και ένα μεγαλύτερο πάτημα να προτάξει μπροστά ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις τελευταίες μετρήσεις η Πειραιώς και το Μέγαρο Μαξίμου φέρουν τη ΝΔ να έχει αυξήσει την συσπείρωση της, και τα ποσοστά της να ξεπερνούν το 35%.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός σε ερώτηση αν η ΝΔ στις εκλογές την επόμενη εβδομάδα είναι πρώτο κόμμα τι θα κάνει με την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης τη Δευτέρα, απάντησε:

«Το εκλογικό αποτέλεσμα θα καθορίσει και τις μετεκλογικές εξελίξεις.

Η ΝΔ θα είναι η μεγάλη νικήτρια των εκλογών. Για το αριθμητικό ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το ζήτημα δεν είναι μόνο αριθμητικό.

Ο κ. Ανδρουλάκης έχει πει ότι δεν θέλει πρωθυπουργό εμένα, αυτό δεν μπορούμε να το αποδεχθούμε, οι πολίτες ψηφίζουν και για πρωθυπουργό.

Με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη λίγα πράγματα έχω ουσιαστικά να συζητήσω, έχει φέρει την πολιτική του πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θεωρώ τον κ. Ανδρουλάκη δύναμη προοδευτικού εκσυγχρονισμού, θα αναγκαζόμαστε περισσότερο να πατάμε φρένο παρά γκάζι.

Μια τέτοια κυβέρνηση δεν νομίζω ότι θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της χώρας».

Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός ανέδειξε τα επιχειρήματα πάνω στα οποία θα οικοδομήσει το αφήγημά του για δεύτερες κάλπες.

«Μία τέτοια κυβέρνηση θα ήταν μία κυβέρνηση στην οποία θα πατούσαμε συνέχεια το φρένο, σε μία εποχή που χρειάζεται η χώρα να πατήσει γκάζι και να προχωρήσει πολύ γρήγορα σε μία βαθιά τολμηρή εκσυγχρονιστική ατζέντα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Υπό αυτές τις συνθήκες πρόθεση του πρωθυπουργού, όπως άλλωστε και ο ίδιος έχει δηλώσει, είναι ναι μεν να παραλάβει τη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σεβόμενος τις επιταγές του Συντάγματος, αλλά όπως όλα δείχνουν, τελικά δεν θα αξιοποιήσει αυτή την εντολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκλογές 2023, Μάχη, Κυριάκο Μητσοτάκη,ekloges 2023, machi, kyriako mitsotaki