Εισαγγελική παρέμβαση για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου

O εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος όρισε αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου προκειμένου να εποπτεύσει τις έρευνες για το ναυάγιο ανοικτά της Πύλου.

Ειδικότερα, με εντολή του Ισίδωρου Ντογιάκου, η εποπτεία των ερευνών και ανακριτικών πράξεων που διενεργούνται για το ναυάγιο ανοικτά της Πύλου στα διεθνή ύδατα θα γίνει από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεώργιο Οικονόμου.

Ήδη, στην Καλαμάτα, όπου και διενεργούνται οι έρευνες προς εντοπισμό διακινητών αλλά και προς διακρίβωση των

συνθηκών του τραγικού ναυαγίου, βρίσκεται και εποπτεύει όλων των διαδικασιών η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Καλαμάτας, Πολυξένη Τσούλη, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.



Ναυάγιο στην Πύλο: Βρήκαν επτά από τους διακινητές

Στον εντοπισμό επτά εκ των διακινητών που έβαλαν στο αλιευτικό σκάφος-«φέρετρο» τους μετανάστες και τους μετέφεραν μέχρι το πιο βαθύ σημείο της Μεσογείου όπου σημειώθηκε το ναυάγιο στην Πύλο προχώρησε το λιμενικό.

Όπως αναφέρουν πηγές στο protothema.gr ο αριθμός των διακινητών δεν αποκλείεται και να αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

Κατά τις ίδιες πηγές και οι επτά διακινητές είναι Αιγύπτιοι.

Σύμφωνα με «κύκλους» του υπουργείου Ναυτιλίας ο αριθμός των επτά διακινητών δικαιολογείται από το ότι ένας τόσο μεγάλος αριθμός επιβατών-μεταναστών – μαρτυρίες μιλούν ακόμα και για 750 ανθρώπους μέσα στο αλιευτικό σκάφος –  δεν μπορεί να ελεγχθεί και γι’ αυτό οι διακινητές ήταν περισσότεροι του ενός.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι λόγω της εμπειρίας τους οι διακινητές είναι οι πρώτοι που αντιλαμβάνονται ότι κάτι πηγαίνει στραβά και οι πρώτοι που εγκαταλείπουν τα σκάφη και διασώζονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εισαγγελική, Πύλου – Βρήκαν,eisangeliki, pylou – vrikan