Ειρωνικός Ερντογάν σε Αναστασιάδη για Κυπριακό: Τι θέλεις εσύ; Σε δύο μήνες φεύγεις!

Για πολλά θέματα μίλησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο αεροπλάνο της επιστροφής του στην Τουρκία και μεταξύ άλλων αποκάλυψε τη στιχομυθία που είχε με τον Νίκο Αναστασιάδη στο περιθώριο της συνόδου της Πράγας.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκλεισε την πόρτα του διαλόγου για το Κυπριακό ειρωνευόμενος μάλιστα τον Κύπριο ομόλογό του.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και πάλι στη συνομιλία του με τον Νίκο Αναστασιάδη, λέγοντας ξανά ότι δεν είναι κατάλληλη στιγμή για συνομιλίες για το Κυπριακό.

«Και απόψε (σ.σ. χθες) ο Αναστασιάδης

είπε να συναντηθούμε, να μιλήσουμε. Έβαλε και κάποιους ενδιάμεσους. Του είπα, πρόεδρε, εσύ φεύγεις τώρα άλλωστε. Φεύγει σε δύο μήνες. Του είπα: Σε μία τέτοια περίοδο, αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να συζητηθούν. Του είπα επίσης, εσύ πάντα παίρνεις οδηγίες από κάπου. Με τέτοιες οδηγίες, αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν ούτως ή άλλως. Επομένως, δεν είναι δυνατόν να κατέβεις στο πηγάδι με το σχοινί άλλων. Διαφορετικά, θα κολλήσεις στο πηγάδι».

Marking close to President Erdogan from Greek Cypriot leader Anastasiades! He worked hard to be able to chat at the summit in Prague https://t.co/Jl361r0qYr

News Bruit (@NewsBruit) October 7, 2022

Ο Τούρκος Πρόεδρος απέφυγε, ωστόσο, να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το τελεσίγραφο που απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών του Ψευδοκράτους προς τον ΟΗΕ, να αποσύρει την ειρηνευτική δύναμη μέσα σε έναν μήνα, εκτός αν αναγνωρίσει «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου».

European Political Community, a pan-European leaders’ platform conceived to discuss common challenges, takes joint photo in Prague pic.twitter.com/A8rmj1uIuu

TRT World Now (@TRTWorldNow) October 6, 2022

Διαβάστε επίσης: Εκτός ορίων ο Ερντογάν: «Δεν ξέρω ποιος έδωσε άδεια στον Μητσοτάκη να μου απαντήσει»

Keywords
Τυχαία Θέματα