«Είμαστε υποχρεωμένοι να διατυπώσουμε μία απάντηση και αυτή η απάντηση πρέπει να είναι προοδευτική»
Ότι "η κοινωνία χρειάζεται μια σοβαρή, μια δυνατή και μία ενιαία φωνή" είπε ξεκινώντας την ομιλία του στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος.
Παράλληλα, χαρακτήρισε το συνέδριο “μια μεγάλη πολιτική στιγμή” σημειώνοντας ότι το κόμμα του “οφείλει να δώσει συγκεκριμένα αποτελέσματα προς την ελληνική κοινωνία” αλλά και “μία απάντηση για διέξοδο από την κρίση”
“Τα πράγματα δεν πάνε καλά σε πολλούς τομείς και αυτό το λένε οι αγρότες, το λένε οι φοιτητές, δυστυχώς οι μεγάλες φυσικές καταστροφές έδειξαν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, όπως το ίδιο ακριβώς δείχνουν και οι ταμειακές μηχανές στα σουπερμάρκετς.
Η κοινωνία δε βολεύεται και ψάχνει μιαν απάντηση” ανέφερε ο κ. Φάμελλος. “Είμαστε υποχρεωμένοι να διατυπώσουμε μία απάντηση, μια διέξοδο από την κρίση και αυτή η απάντηση πρέπει να είναι προοδευτική” επεσήμανε, ενώ σε ό,τι αφορά το πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε πως
“προτείνουμε να διεκδικήσουμε όλοι μαζί μία σύγχρονη, ανθρώπινη και ισχυρή πολιτεία, απέναντι σε αυτή την κατάσταση που μοιάζει με άγρια Δύση, που το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και όλοι μαζί φτωχαίνουν”.
Και λύση είναι “να έχουμε μια ισχυρή πολιτεία, η οποία θα έχει σχέδιο, θα έχει κανόνες, μια πολιτεία στην οποία θα υπαρχει ισχυρή δικαιοσύνη, εμπιστοσύνη στην επιστήμη, όλα αυτά δηλαδή που δε συμβαίνουν δυστυχώς με τον κ. Μητσοτάκη”.
Επιπλέον, ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι “κάθε άνθρωπος στην Ελλάδα πρέπει να έχει τις ίδιες δυνατότητες και ευκαιρίες” όπως επίσης ότι “προφανώς κανείς δε βολεύεται βλέποντας την χώρα του να είναι σε ένα ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, δυστυχώς ως μαύρο πρόβατο της Δημοκρατίας”.
Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, “θέλουμε η χώρα μας να είναι πρωτοπόρος και στην Δημοκρατία και στην ανάπτυξη, θέλουμε τα παιδιά της να έχουν μέλλον και όχι να αποκλείονται από τα πανεπιστήμια επειδή ο κ. Μητσοτάκης θέλει να τα ιδιωτικοποιήσει”.
Σε ό,τι αφορά το συνέδριο, ο κ. Φάμελλος είπε ότι αποτελεί “το απαραίτητο εργαλείο για να μπορέσει να ισχυροποιηθεί η φωνή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ” σημειώνοντας όμως ότι μέσα από αυτό, πρέπει “να ομογενοποιήσει και να ενισχύσει τη συλλογική φωνή”, γιατί όπως πρόσθεσε “πολλές φορές η πολυφωνία είναι και κακοφωνία”:
“Το ζήσαμε κι εμείς αυτό, και είχαμε και εμείς ένα μεγάλο ποσοστό ευθύνης στο έλλειμμα εμπιστοσύνης που αποτυπώθηκε στις δύο βουλευτικές εκλογές” είπε ο κ. Φάμελλος. Όπως εκτίμησε ο ίδιος, ο κόσμος πολλές φορές επέλεξε τον κ. Μητσοτάκη ως το μικρότερο κακό, αλλά σήμερα η κοινωνία ψάχνει διέξοδο.
“Εμείς λοιπόν, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε μια πρόταση η οποία να έχει διέξοδο” – κάτι που σημαίνει πως “θα πρέπει να είναι μια πρόταση που να έχει κυβερνητικό πρόγραμμα και να έχει μεταρρυθμίσεις προς όφελος της χώρας – να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις”.
Για τις ευρωεκλογές, ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, από το Ηράκλειο είπε μεταξύ άλλων, ότι όπως κάθε εκλογές είναι σημαντικές, ωστόσο “είναι πιο σημαντικές για την Ευρώπη και την Ελλάδα.
Δηλαδή δεν είναι το πιο σημαντικό τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τη δύναμη, για να έχουμε καλύτερη Ευρώπη και καλύτερη Ελλάδα και επειδή το πρωτεύον είναι η Ευρώπη και η Ελλάδα, νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει το καλύτερο δυνατό, για να υπάρχει μια αλλαγή της στάσης των πολιτών απέναντι στην πολιτική”.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Ξηλώνει» τον… μισό Ολυμπιακό ο Μαρινάκης – Ενημερώθηκαν ήδη 10 ότι φεύγουν
- Γραμμή 4 μετρό: Μόνο 5 από τα 15 εργοτάξια έχουν παραδοθεί
- Το πήρε πάνω του ο πρίγκιπας Χάρι – Πήγε ακάλεστος στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον πατέρα του
- Ολυμπιακός: Για 4 μήνες υπογράφει ο Μεντιλίμπαρ σύμφωνα με τους Ισπανούς
- Σαν σήμερα το 1986: Το πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα της Αλμπέρτας
- «Δεν βρίσκω το παιδί μου» – Πως μετέδωσε η ΕΡΤ την τραγωδία στη Θύρα 7 (video)
- Τζαμάικα: Κρουαζιερόπλοιο «ξήλωσε» την προκυμαία όταν το παρέσυρε ο αέρας
- Εξάρχεια: Το ποινικό παρελθόν του 48χρονου που ομολόγησε τη δολοφονία - Είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρεία
- Έτερος Εγώ - Νέμεσις: Τα 2 πρώτα επεισόδια στο Star - Η ώρα μετάδοσης
- Στους Μπακς ο Μπέβερλι
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις TheCaller
- «Βοήθεια με σκοτώνουν»: Τα τελευταία λόγια του Χρήστου Γιαλιά που δολοφονήθηκε στη Μάνδρα
- «Θα έρθουν και θα χάσουν»: Το… σαφές μήνυμα Ναν στη Φενέρ
- Δημοσκόπηση Alco: 16 μονάδες μπροστά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, πλησιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ
- «Είμαστε υποχρεωμένοι να διατυπώσουμε μία απάντηση και αυτή η απάντηση πρέπει να είναι προοδευτική»
- Aσπρόπυργος: Φορτηγό παρέσυρε 50χρονο στην Εθνική Οδό – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
- Μ. Βορίδης: Η συνάντηση πρωθυπουργού – αγροτών θα γίνει, αλλά όχι τη Δευτέρα
- Ένταση φοιτητών – αστυνομίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου

- Τελευταία Νέα TheCaller
- «Είμαστε υποχρεωμένοι να διατυπώσουμε μία απάντηση και αυτή η απάντηση πρέπει να είναι προοδευτική»
- «Βοήθεια με σκοτώνουν»: Τα τελευταία λόγια του Χρήστου Γιαλιά που δολοφονήθηκε στη Μάνδρα
- «Θα έρθουν και θα χάσουν»: Το… σαφές μήνυμα Ναν στη Φενέρ
- Ένταση φοιτητών – αστυνομίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου
- Μ. Βορίδης: Η συνάντηση πρωθυπουργού – αγροτών θα γίνει, αλλά όχι τη Δευτέρα
- Aσπρόπυργος: Φορτηγό παρέσυρε 50χρονο στην Εθνική Οδό – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
- Δημοσκόπηση Alco: 16 μονάδες μπροστά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, πλησιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ
- Χάρης Βαφειάς: «Βλέπαμε το σπίτι του Κασσελάκη και νομίζαμε ότι μένει ο Ωνάσης»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Μάνδρα: Τα τελευταία λόγια του επιχειρηματία και ο αυτόπτης μάρτυρας της μαφιόζικης εκτέλεσης
- Αγρότες: Προς Τρίτη οδεύει το ραντεβού με Μητσοτάκη – «Παίζουν» με τις ημερομηνίες στην κυβέρνηση, την Παρασκευή «βγάζουν» επιτροπή τα μπλόκα
- Μάνδρα: «Βοήθεια με σκοτώνουν» – Οι τελευταίες λέξεις του επιχειρηματία
- Άδειασε τον Μανώλη Χριστοδουλάκη ο Γιώργος Παπανδρέου
- Κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια Μαρκόπουλος - Βρεττός
- Γραμμή 4: Αυτοψία στις εκσκαφές του μετροπόντικα – Εργασίες στα 40 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης
- H Skoda αποκαλύπτει τη νέα Octavia RS ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου
- Κοζάνη-Πισοδέρι: Μαθητές κόλλησαν σε lift χιονοδρομικού λόγω διακοπής ρεύματος -Κατέβηκαν πεζοί, υπήρξαν τραυματισμοί
- Ανατροπή στην εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν: Το σχέδιο απαγωγής, μήπως δόθηκε για υιοθεσία;