Ευθυμίου για δηλώσεις Κασσελάκη εναντίον Σημίτη: Χαρακτηριστικά μιας αποσύνθεσης- Απλώς επανέλαβε τον Πολάκη

«Υπάρχει μια βιβλική ρήση, η οποία είναι δυστυχώς διαρκής πλέον πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους τρεις μήνες. Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι. Αυτά όλα είναι χαρακτηριστικά μιας αποσύνθεσης. Δηλαδή αυτός ο χώρος αποσυντίθεται και η αποσύνθεση, ως γνωστόν, παράγει δύσοσμα πράγματα και βγάζει τις χειρότερες όψεις ενός κάποτε ζωντανού οργανισμού» τόνισε ο Πέτρος Ευθυμίου, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

«Δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς, γιατί θέλω να

θυμίσω ότι κάθε σοβαρή συζήτηση αναπτύσσεται πάνω στη βάση του τι είσαι, τι εκπροσωπείς, ώστε να μπορεί να γίνει μια συζήτηση, διότι και ο άλλος είναι κάτι άλλο και ψάχνει να βρει τα κοινά σημεία, τη διαφορά. Δεν είναι ο κ. Κασσελάκης ο ίδιος που πριν τρεις εβδομάδες είπε ότι ανοίγει ο δρόμος συνεργασίας μετά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και είναι ο ίδιος σήμερα που δηλώνει ότι δεν μπορεί; Βεβαίως, είναι φανερό κιόλας ότι δεν είναι δικές του κουβέντες. Δηλαδή ο κ. Κασσελάκης σε αυτή την περίπτωση επανέλαβε απλώς τον κύριο Πολάκη. Θέλω να πω όλη αυτή η συζήτηση είναι στο κενό» υπογράμμισε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός.

Όσο για το μέχρι πρότινος διαφαινόμενο κλίμα συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων, ο Πέτρος Ευθυμίου είπε πως υπάρχουν θέματα στα οποία θα ήταν αυτονόητη μια σύμπραξη «για να βοηθηθεί ο τόπος να πάει καλύτερα και να ελεγχθεί καλύτερα και η κυβέρνηση αλλά το θεμελιώδες θέμα, γι’ αυτό πιστεύω ότι στην πραγματικότητα είναι μια κουβέντα που γίνεται στο κενό, είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο κ. Κασσελάκης υπάρχει».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τουλάχιστον 10 πράγματα σε συσκευασία του ενός, σε πλήρη ανταγωνιστικότητα και σε πλήρη αλληλοαναίρεση. Δηλαδή, αυτά που λέει ο κ. Κασσελάκης αναιρούνται από τους άλλους μισούς τουλάχιστον, αυτά που λένε οι άλλοι μισοί αναιρούνται από κάποιους άλλους. Με λίγα λόγια, είναι μια συζήτηση που κατά τη γνώμη μου δεν βοηθάει καν να προσανατολιστεί η κοινωνία σε σχέση με τις εξελίξεις σε έναν ευρύτερο χώρο που υποτίθεται νομίζουν πολλοί ότι υπάρχουν συμπτωτικά σημεία. Δεν βλέπω να υπάρχουν πολλά συμπτωτικά σημεία, διότι στην πραγματικότητα αυτά που εξελίσσονται στο ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούν κανέναν. Αφορούν ομάδες ανταγωνιστικές, με εντελώς διαφορετικές αφετηρίες, εντελώς διαφορετικές στοχεύσεις που εκάστοτε μπορεί να ακούσεις το ένα και το αντίθετό του ακριβώς» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ευθυμίου, Κασσελάκη, Σημίτη, Χαρακτηριστικά, - Απλώς, Πολάκη,efthymiou, kasselaki, simiti, charaktiristika, - aplos, polaki