Έφη Χαλάτση για ακρίβεια: Το ΠΑΣΟΚ λέει μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής

Στο The Caller και την δημοσιογράφο Ξένια Γώγου μίλησε η Έφη Χαλάτση, Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Αρχικά η κα Χαλάτση αναφέρθηκε στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και όπως είπε «η εκλογή νέου προέδρου σαφώς έδωσε ώθηση και νέα δυναμική».

«Η σχέση του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία ήταν ερωτική», σχολίασε η ίδια, για να επισημάνει στη συνέχεια

της συζήτησης, ερωτηθείσα σχετικά με τις δημοσκοπήσεις:

«Ευελπιστούμε το αποτέλεσμα της κάλπης να είναι μεγαλύτερο από τα δημοσκοπικά ευρήματα, με βάση και τις προσλαμβάνουσες που έχουμε από τους πολίτες»

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασιών μετά τις εκλογές, η Έφη Χαλάτση απάντησε:

«Το θέμα είναι η αφετηρία, το πρόγραμμα και όχι η επόμενη μέρα. Αυτό θα έπρεπε να συζητάμε, το τι θα γίνει την επόμενη μέρα θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός με βάση τα όσα θα έχει ακούσει από εμάς στο δρόμο προς την κάλπη…».

«Εμείς θέλουμε με αυτόνομη πορεία, να μας δοθεί η δυνατότητα να παίξουμε ουσιαστικό ρόλο στη διακυβέρνηση της χώρας», διεμήνυσε η ίδια.

Σχετικά με την ακρίβεια, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έψεξε την κυβέρνηση πως δεν έλαβε μέτρα για να προετοιμαστεί η χώρα και υποστήριξε πως «το πρόβλημα της ακρίβειας είχε ξεκινήσει πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία».

Για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, η κα Χαλάτση υπερτόνισε την ανάγκη της επιβολής πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας και τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής.

Για την υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, η κα Χαλάτση είπε:

«Λυπάμαι αλλά δεν θα βγει κανένα συμπέρασμα από το σκάνδαλο των υποκλοπών, με συγκάλυψη από την κυβέρνηση»

Για την κριτική, τέλος, που ασκήθηκε στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ περί «εμμονής» στην υπόθεση παρακολουθήσεων, η ίδια σχολίασε πως «ίσως δεν έχουμε δώσει να κατανοήσει ο πολίτης ότι το θέμα της δημοκρατίας αφορά στη ζωή του καθενός και της καθεμιάς από εμάς…».

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη παρακάτω:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έφη Χαλάτση, ΠΑΣΟΚ, ΦΠΑ,efi chalatsi, pasok, fpa