Δημοσκόπηση Public Issue: Υπέρ της ελληνικής ουδετερότητας στον πόλεμο στην Ουκρανία τάσσονται οι Ελληνες

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue αρνητικά τάσσεται το 74% στην στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα, ποσοστό αυξημένο έναντι του 68% του Μαρτίου.

Επίσης, συντριπτικά υπέρ της ελληνικής ουδετερότητας στον πόλεμο στην Ουκρανία τάσσονται οι Ελληνες πολίτες σύμφωνα πανελλαδική ποσοτική διαδικτυακή έρευνα της Public issue

σε δείγμα 1.000 ατόμων.

Το 71% έχει αυτή την άποψη με βάση τα στοιχεία του Απριλίου ποσοστό μάλιστα αυξημένο έναντι του 65% τον Μάρτιο.

Μόλις το 20% είναι υπέρ της στήριξης της Ουκρανίας, ενώ το 4% θεωρεί ότι η χώρα πρέπει να πάρει το μέρος της Ρωσίας.

Την ίδια ώρα πολύ κακή έως κακή χαρακτηρίζεται από τους πολίτες σε ποσοστό 65% η ομιλία Ζελένσκι στην ελληνική βουλή, η οποία επισκιάστηκε από την παρουσία μαχητή του Συντάγματος του Αζόφ.

Το ποσοστό αυτό φτάνει το 82% σε όσους δηλώνουν αριστεροί, 58% στους κεντρώους και 41% στους δεξιούς.

Και ενώ το ποσοστό όσων θεωρούν ότι η Τουρκία επωφελείται περισσότερο από τις εξελίξεις φτάνει το 67% (μόλις 7% πιστεύει ότι αυτό ισχύει για την Ελλάδα) πολύ αρνητική είναι η εικόνα των πολιτών για τη στάση των ΗΠΑ: το 79% δηλώνει ότι η δυσαρεστημένο από τη στάση που κρατά η κυβέρνηση των ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά.

Εξίσου εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία για τη γνώμη που έχουν οι πολίτες για τους άμεσα εμπλεκόμενους ξένους πολιτικούς: απέναντι σε Βλάντιμιρ Πούτιν, Βολονιμίρ Ζελάσνκι και Τζο Μπάιντεν αρνητική γνώμη έχει πλέον από το 69% έως το 74% των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα το 69% διατηρεί αρνητική άποψη για τον Μπάιντεν, το 68% για τον Ζελένσκι και, σε οριακά χειρότερη θέση βρίσκεται ο Βλάντιμιρ Πούτιν με 74%.

Πηγή: eretikos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα