Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μπροστά με τεράστια διαφορά η ΝΔ, δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ- Ο ΣΥΡΙΖΑ νιώθει την ανάσα του ΚΚΕ

Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων «Mega Γεγονότα» με τη Ράνια Τζίμα.

Οι απώλειες συνεχίζονται για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καθώς συγκριτικά με τον Οκτώβριο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάνει επιπλέον 1,8%, φθάνοντας πλέον το 10,2% στην πρόθεση ψήφου. Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει 1,6% συγκριτικά με τον

προηγούμενο μήνα και φθάνει στο 12,2% -καταγράφεται έτσι ως δεύτερη δύναμη δημοσκοπικά. Μικρά κέρδη 0,5% καταγράφει και η ΝΔ αγγίζοντας το 30,5%.

Στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία αγγίζει το 38,2%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το 15,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πέφτει στο 12,7% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 11,5%, η Ελληνική Λύση με 5,7%, οι Σπαρτιάτες με 3,8%, η Πλεύση Ελευθεριας με 3,4% και ΝΙΚΗ με 3,3%.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης δείχνουν περαιτέρω εκλογική υποχώρηση και καταγράφουν την συνθήκη κρίσης στην αξιωματική αντιπολίτευση αλλά η πλειοψηφία (46%) εκτιμά πως ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να αποτελέσουν ισχυρή αντιπολίτευση.

Την ίδια ώρα, πάντως, διαπιστώνεται, ότι 4 στους 10 κεντροαριστερούς πιστεύουν πως θα δυναμώσει το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση οι μισοί ψηφοφόροι (51%) του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ των εκλογών του Ιουνίου παραμένουν συσπειρωμένοι στο κόμμα. Οι μεγαλύτερες μετακινήσεις από το κόμμα του κυρίου Κασσελάκη καταγράφονται προς το ΚΚΕ και λιγότερο προς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σημειώνεται ότι την υψηλότερη συσπείρωση καταγράφει η Νέα Δημοκρατία (άνω του 80%) ενώ υψηλή συσπείρωση καταγράφει και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στις αυθόρμητες απαντήσεις για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί ξεκάθαρο προβάδισμα με 41%. Όμως, έχει ενδιαφέρον ότι είναι ιδιαίτερα υψηλό το ποσοστό και των απαντήσεων «κανένας» με 31% ενώ οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί καταγράφουν μονοψήφια ποσοστά και δεν ξεπερνούν το 5%.

Τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας, σύμφωνα με τους πολίτες παραμένουν η ακρίβεια, η οικονομία και η ανεργία.



Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση Metron Analysis, Μπροστά, ΠΑΣΟΚ-, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ,dimoskopisi Metron Analysis, brosta, pasok-, syriza, kke