Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 8,8 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία

Στις 8,8 μονάδες εντοπίζεται η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πανελλαδική έρευνα της Interview για λογαριασμό της politic.gr, η οποία καταγράφει σταθερό προβάδισμα με ορατές φθορές στην επίδοση της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ παραμένει πρώτη με 31% έναντι 22,2% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά να είναι στο 8,8%. Σημειώνεται ότι η διαφορά στην προηγούμενη δημοσκόπηση

τον Απρίλιο ήταν στο 9% καθώς η ΝΔ είχε ποσοστό 30,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,9%.

Στην τρίτη θέση παραμένει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με 12,5%. Η Ελληνική Λύση με ποσοστό 5,5% περνάει στην τέταρτη θέση και το ΚΚΕ πέφτει στο 5,3% από 6,5%.

3,4% και είσοδο στη Βουλή δείχνει η δημοσκόπηση για το ΜέΡΑ25 ενώ εκτός Βουλής, με 1,6% και 1,3% αντίστοιχα, μένουν Συν. Δημιουργία και Έλληνες για την Πατρίδα.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι μεγάλο και ανέρχεται στο 10,8%.

Ο Μητσοτάκης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός – Από κοντά ο Ανδρουλάκης

Τα ποσοστά της δημοφιλίας όλων των πολιτικών αρχηγών σημειώνουν πτώση, εκτός από εκείνο του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος από το 22,3% σκαρφαλώνει στο 26,3%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με το 44,1% να δηλώνει πως «έχει (μάλλον) θετική άποψη» για τον πρωθυπουργό, ενώ ως δεύτερος δημοφιλέστερος αναδεικνύεται ο Νίκος Ανδρουλάκης (31,4%). Ακολουθούν ο Α. Τσίπρας (26,3%), ο Δ. Κουτσούμπας (20,1%), ο Γ. Βαρουφάκης (13%) και ο Κ. Βελόπουλος (11,7%).

Σε ό,τι αφορά το αν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετώπιζε την κρίση της ακρίβειας καλύτερα ή χειρότερα, το 43% λέει ότι θα ήταν χειρότερα σε σχέση με την κυβέρνηση της ΝΔ, το 28% καλύτερα και το 26% το ίδιο με την ΝΔ.

Ενδιαφέρον, τέλος, παρουσιάζει το εύρημα σχετικά με τη στάση των ερωτηθέντων απέναντι στη δημιουργία πυρηνικών σταθμών στην Ελλάδα, καθώς η ενεργειακή κρίση δεν αποκάλυψε μόνο τα τρωτά σημεία του εφοδιασμού της Ευρώπης, αλλά και τις παγιωμένες διχογνωμίες σχετικά με την πυρηνική βιομηχανία.

Έτσι, δεν είναι τυχαίο ότι το 47% δηλώνει υπέρ της πυρηνικής ενέργειας σε αντίθεση με τρεις μήνες πριν, όταν και το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 40%.

Keywords
Τυχαία Θέματα