Δημοσκόπηση Alco: Στις 3,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και στο 9,3% το ΠΑΣΟΚ – 35% λένε καλύτερη η κυβέρνηση ΝΔ έναντι 27% του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση της Alco δημοσιεύτηκε το απόγευμα της Δευτέρας (20/03) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η πρώτη της εταιρείας μετά την τραγωδία στα Τέμπη, με τα ευρήματα να αποτυπώνουν το ρευστό-πλέον-πολιτικό σκηνικό.

Στα βασικά συμπεράσματα της έρευνας όσον αφορά στα κόμματα, μετά την τραγωδία στα Τέμπη, είναι πως η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ έπεσε από τις 7 μονάδες στις 3,6, κάτι που προφανώς οφείλεται

στην πτώση της ΝΔ, η οποία σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην αποσυσπείρωσή της. Δηλαδή ψηφοφόροι που την είχαν στηρίξει τον Ιούλιο του 2019, πλέον έχουν πάει στους αναποφάσιστους.

Ειδικότερα, λοιπόν, στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

ΝΔ 28,4% από 32,1 στην προηγούμενη δημοσκόπησηΣΥΡΙΖΑ 24,8% από 25,1% στην προηγούμενη δημοσκόπησηΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 9,3% από 9,8% στην προηγούμενη δημοσκόπησηΚΚΕ 6% από 5,9% στην προηγούμενη δημοσκόπησηΕλληνική Λύση 3,8% από 3,7% στην προηγούμενη δημοσκόπησηΜΕΡΑ25 3,4% από 2,7% στην προηγούμενη δημοσκόπηση

Από κει και πέρα προβληματίζει το 3,4% του κόμματος Κασιδιάρη έναντι 2,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση. Παράλληλα, οι αναποφάσιστοι ανέβηκαν στο 13,8% έναντι 12,4% στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

Εξάλλου, στην ερώτηση ποιά από τις δυο τελευταίες κυβερνήσεις θεωρείτε ότι ήταν καλύτερη, της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ, το 35% ανέφερε πως αυτή του κυβερνώντος κόμματος ήταν καλύτερη έναντι του 27% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. “Κακές και οι δύο“, απάντησε το 34%.

Στη συνέχεια, στην ερώτηση της δημοσκόπησης Alco για το αν πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία διακυβέρνησης σε Κυριάκο Μητσοτάκη ή Αλέξη Τσίπρα έχουμε μια μεγάλη ανατροπή, καθώς το 36% λέει σε “κανέναν από τους δυο”, έναντι 33% που λέει “ναι” σε δεύτερη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που μέχρι προ της τραγωδίας στα Τέμπη ήταν σταθερά πρώτη επιλογή! Και ακολουθεί στο 26% η δεύτερη ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα.

Όσον αφορά στην Παράσταση Νίκης, το κόμμα δηλαδή που πιστεύουν οι πολίτες ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, το 44% απάντησε η ΝΔ και το 12% ο ΣΥΡΙΖΑ, έναντι του 38% που απάντησε “δεν ξέρω, δεν απαντώ”.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση Alco, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – 35, ΣΥΡΙΖΑ,dimoskopisi Alco, nd-syriza, pasok – 35, syriza