Δημήτρης Σαμόλης: «Δεν είναι σε θέση να φτάσουν στην προσωπική τους αλήθεια, πολλές φορές είναι εσωτερικευμένη ομοφοβία»

Με αφορμή τη παράσταση Στρακαστούκες και τις αρκετές ομοιότητες που έχει με το απαράδεκτο περιστατικό που συνέβη στην Θεσ/νίκη ενάντια σε δύο άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ο Δημήτρης Σαμόλης και ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησαν για τη βία στους νέους ανθρώπους.

«Την προηγούμενη εβδομάδα με αυτό το περιστατικό στην Θεσ/νίκη, μού θύμισε πάρα πολύ τις Στρακαστρούκες και σε σκέφτηκα εκείνη την ημέρα» είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Όσο περνά ο καιρός λες ότι δεν συμβαίνουν αυτά πλέον και τελικά συμβαίνουν.

Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας, αλλά κάπου στη μέση είναι η αλήθεια. Είναι στενάχωρο, αλλά πάντα προσπαθώ να βλέπω φύσει και θέσει τη θετική πλευρά. Παίρνει έκταση μεγάλη πλέον στην επικαιρότητα και είμαστε όλοι επικριτικοί σε αυτό» σχολίασε ο Δημήτρης Σαμόλης.

«Τι είναι αυτό που κάνει τους νέους ανθρώπους να είναι κακοποιητικοί, σκληροί και σχεδόν δολοφόνοι;» αναρωτήθηκε ο παρουσιαστής της ΕΡΤ1 με τον Δημήτρη Σαμόλη να απαντά: «Υπάρχει ένας θυμός και άγνοια που κληροδοτείται από γενιά σε γενιά.

Πολλά παιδιά δεν είναι σε θέση λόγω περιβάλλοντος, παιδείας και συγκυριών να φτάσουν στην προσωπική τους αλήθεια. Πολλές φορές όταν βλέπουμε ένα ξεχωριστό παιδί -δεν μου αρέσει το διαφορετικό- μας ιντριγκάρει γιατί μας θυμίσει πως εμείς δεν είμαστε τόσο κοντά στον εαυτό μας κι αυτό μας θυμώνει και μας εξοργίζει όταν κάποιος είναι ο εαυτός του.

Πολλές φορές είναι αυτό που λέμε εσωτερικευμένη ομοφοβία. Δεν είμαι ψυχολόγος, αλλά κάποια πράγματα τα αντιλαμβάνομαι».



Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημήτρης Σαμόλης, Δεν,dimitris samolis, den