Δημήτρης Κατσικάρης: Ψηφίζουμε για Περιφερειάρχη Αττικής, όχι για Σερίφη

«Είναι βασική μου θέση ότι η Αυτοδιοίκηση θέλει αφοσίωση, σταθερές αρχές και αξίες και όχι κομματική τύφλωση, στοιχεία που διαθέτει ο Γιάννης Σγουρός γι' αυτό πορεύομαι μαζί του» τονίζει σε συνέντευξή του στο TheCaller ο υποψήφιος με την παράταξη «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» Δημήτρης Κατσικάρης.

«Ο κ. Πατούλης έγινε «στυμμένη λεμονόκουπα», αλλά ο κ. Χαρδαλιάς… εξήρε το έργο του, και συνεχίζει. Ταυτίζεται με τα έργα και τις ημέρες Πατούλη. Κληρονόμησε τους συνεργάτες του, τις συμπεριφορές

και τις μοιραίες αποφάσεις τους» επισημαίνει ακόμη, ενόψει των επερχόμενων Περιφερειακών εκλογών.

Ο Δημήτρης Κατσικάρης γεννήθηκε στον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας αλλά ζει στον Πειραιά και γνωρίζει έτσι από πρώτο χέρι, τα προβλήματα της περιοχής. «Λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στο Σχιστό -και μάλιστα με καύση- που προωθεί η κυβέρνηση και ο κ. Χαρδαλιάς ως «καθολικός διάδοχος» του κ. Πατούλη» επισημαίνει σχετικά.

Ως δημοσιογράφος, εξέδωσε στον Πειραιά την ημερήσια εφημερίδα «Νέος Λόγος», το περιοδικό «Λιμάνι» και το Πανελλαδικό περιοδικό «Lobby», ενώ διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων και εξέδωσε τα βιβλία «Δημοσιογραφικές σπουδές» και «Πειραϊκή Βαβέλ».

Ακόμη, υπήρξε, στέλεχος του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ (την περίοδο 1989-1991) και αναπληρωτής Γραμματέας Επικοινωνίας του κόμματος (την περίοδο 2015-2018).

Η πορεία του κ. Κατσικάρη στην τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μακρά. Εκλέχθηκε Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Πειραιά (την περίοδο 2011-2014), διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής (την περίοδο 2011-2014) και εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Αττικής (την περίοδο 2019-2023).

«Λειτούργησα πέρα από τα στενά κομματικά σύνορα, γιατί πιστεύω ότι η αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να μπαίνει σε «κομματικά κοστούμια», αλλά να απευθύνεται σε όλους τους ενεργούς και σκεπτόμενους πολίτες της Αττικής που θέλουν μια Περιφέρεια που θα λειτουργεί δημοκρατικά, θα σέβεται τους θεσμούς, θα προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, θα σέβεται και το τελευταίο ευρώ των φορολογουμένων και θα λειτουργεί για όλους και όχι για τους λίγους και τους αρεστούς» λέει στο TheCaller.

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξή του στην Ευδοκία Λελεδάκη:

Kαθημερινά περιοδεύετε σε περιοχές του Πειραιά και της Αττικής συνομιλώντας με τους πολίτες. Τι σας λένε; Ποια είναι τα πιο συχνά παράπονα που ακούτε;

Η πολύχρονη κρίση και οι δυσμενείς αλλαγές που αυτή επέφερε, έχουν επηρεάσει τους πολίτες και τις συμπεριφορές τους. Τα παράπονα συμβαδίζουν με την έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς, την πολιτική και τους εκπροσώπους της, γιατί είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το λέγειν απέχει πολύ από το πράττειν.

Οι πολίτες κουράστηκαν από το επαναλαμβανόμενο τάξιμο και θέλουν πράξεις. Ενοχλούνται από τα ψέματα και τις μισές αλήθειες και αναζητούν καθαρό βλέμμα και αλήθειες σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο, όπου όμως όλα γίνονται δυσδιάκριτα λόγω της κυριαρχίας των new media που δημιουργεί συνθήκες ιδιώτευσης και αποχής από τα κοινά.

Αυτό είναι το μεγάλο παράπονο και η ενόχληση του πολίτη που τα βγάζει πέρα δύσκολα, πληρώνει πολλά και έχει χειρότερες υπηρεσίες, μικρότερο έργο και μεγάλη διαφθορά και αδιαφάνεια.

Γι΄ αυτό βλέπουμε να εξαφανίζονται παλιές ταυτίσεις και να εμφανίζονται νέες διαιρετικές τομές στην κοινωνία, που επηρεάζουν την κεντρική πολιτική σκηνή και την αυτοδιοίκηση, με το «φαίνεσθαι» να επικρατεί του «είναι».

Ως πρώην Αντιπεριφερειάρχης και νυν Περιφερειακός σύμβουλος έχετε μεγάλη εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση. Ποια εκτιμάτε ότι είναι τα σοβαρότερα λάθη που έγιναν στην Αττική τα τελευταία χρόνια;

Τα τελευταία κρίσιμα χρόνια, από το 2019 που εκλέχθηκα στον Πειραιά, λειτουργώντας μέσα σε αντίξοες συνθήκες, δίπλα στον Γιάννη Σγουρό, έδωσα μάχες εμπροσθοφυλακής στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής.

Αντιτάχθηκα σθεναρά στον «Τραμπισμό» Πατούλη, την αδιαφάνεια, την υποβάθμιση των θεσμών, αναδεικνύοντας και στηρίζοντας όλα τα μεγάλα θέματα της Αττικής και φυσικά των Δήμων του Πειραιά.

Δημοσίευσα και υπέγραψα δεκάδες άρθρα και καταγγελίες για την παρακμή και οπισθοχώρηση της Περιφέρειας Αττικής, όταν οι περισσότεροι προτίμησαν την «σιωπή των αμνών», ενώ κάποιοι έγιναν αποστάτες αποκτώντας προνόμια, θέσεις και αξιώματα.

Λειτούργησα πέρα από τα στενά κομματικά σύνορα, γιατί πιστεύω ότι η αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να μπαίνει σε «κομματικά κοστούμια», αλλά να απευθύνεται σε όλους τους ενεργούς και σκεπτόμενους πολίτες της Αττικής που θέλουν μια Περιφέρεια που θα λειτουργεί δημοκρατικά, θα σέβεται τους θεσμούς, θα προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, θα σέβεται και το τελευταίο ευρώ των φορολογουμένων και θα λειτουργεί για όλους και όχι για τους λίγους και τους αρεστούς.

Όλα αυτά πολεμήσαμε επί 4 χρόνια με τον Γιάννη Σγουρό, με αίσθηση καθήκοντος, με δημιουργικές προτάσεις για όλα τα μεγάλα προβλήματα, καλόπιστα, με ανιδιοτέλεια.

Βρεθήκαμε απέναντι σε μια Περιφερειακή Αρχή – Πρωταθλητή της αδιαφάνειας, της Δημοκρατικής εκτροπής, των απευθείας αναθέσεων και των κλειστών διαγωνισμών εκατοντάδων εκατομμυρίων που έπληξαν στην καρδιά τη νομιμότητα, μπροστά σε ένα Περιφερειάρχη που δεν σεβάστηκε τίποτα και κανέναν και αντιμετώπισε την Περιφέρεια ως «λάφυρο» και προσωπική ιδιοκτησία του.

Αυτά είναι τα λάθη και αυτή η ζοφερή αυτή πραγματικότητα, που δυστυχώς δεν είναι γνωστή σε όλους τους πολίτες, γιατί υπήρξε ένα «σιωπητήριο» από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, και μια ένοχη σιωπή που πρέπει να σπάσει στις εκλογές που έρχονται, αφού για την «κληρονομιά» που παρέλαβε ο κ. Χαρδαλιάς είναι πλέον υπεύθυνος ο ίδιος, μιας και έκανε την σχετική «αποδοχή» χωρίς επιφυλάξεις.

Σε δήλωσή σας είχατε τονίσει ότι «ο Πειραιάς θέλει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα». Ποια είναι τα μεγαλύτερα από αυτά που πρέπει άμεσα να λυθούν;

Το πρώτο είναι να αλλάξει η συνολική αντιμετώπιση του ευρύτερου Πειραιά ως περιοχής δεύτερης κατηγορίας. Δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτή καμία υποβάθμιση.

Γι΄ αυτό λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στο Σχιστό -και μάλιστα με καύση- που προωθεί η κυβέρνηση και ο κ. Χαρδαλιάς ως «καθολικός διάδοχος» του κ. Πατούλη.

Λέμε ΟΧΙ στα νέα τείχη που προωθούνται στο λιμάνι από τον Πειραιά έως το Πέραμα, με κατασκευή πενταόροφων εγκαταστάσεων που θα κρύψουν τη θάλασσα από τα μάτια των πολιτών, αλλά και όλων των επικίνδυνων εγκαταστάσεων που ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Σημειώνω ότι ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι μόνο το αχαλίνωτο Real Estate, το οποίο προωθείται χωρίς όρους και όρια στον Πειραιά, απειλώντας να εξαφανίσει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και το εμπόριο, μέσα από λάθος συνταγές και χρηματοδοτήσεις.

Θα στηρίξουμε, όπως κάναμε και ως διοίκηση, έργα ουσίας και όχι έργα βιτρίνας. Έργα χρήσιμα και όχι φιέστες με πανάκριβες δημόσιες σχέσεις. Βασικό μας στοίχημα τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, από το όρος Αιγάλεω έως τον Πειραιά, έργα που εγκαταλείφθηκαν από την απερχόμενη διοίκηση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την διπλή παρέμβαση σε Κορυδαλλό, Νίκαια και Ρέντη, όπου ακυρώθηκαν έργα 32 εκατομμυρίων ευρώ!

Φυσικά οφείλουμε παρεμβάσεις στην καθημερινή κυκλοφορία στο λιμάνι που έχει γίνει βασανιστική -με τη δημιουργία σύγχρονου Τηλεματικού Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας και μεγάλες Συγκοινωνιακές Μελέτες- αλλά και την υπογειοποίηση των γραμμών του Ηλεκτρικού που κόβει τον Πειραιά στα δύο.

Αθλητικά έργα επίσης, όπως και το γήπεδο που χρωστάει η Πολιτεία στον Εθνικό, έργο που χρηματοδοτήσαμε πριν 10 χρόνια και… παραπέμφθηκε στις καλένδες έκτοτε.

Η βάση σε όλες τις παρεμβάσεις μας θα είναι η αλήθεια και η ουσιαστική συνεργασία με τον πρώτο βαθμό και το κεντρικό κράτος για έργο… χθες, όχι για σχέδια επί χάρτου και κοροϊδίες, και πάντα με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα.

Εμείς θέλουμε να δουλέψουμε για τον πολίτη, όχι… να τον δουλεύουμε.

Τι έχετε να πείτε στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους εν ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών; Γιατί να επιλέξουν τον Γιάννη Σγουρό και την Παράταξή του;

Καταρχάς οφείλουμε να αγωνιστούμε όλοι για να επιστρέψει και πάλι ο κόσμος στην πολιτική, να συμμετέχει, ώστε να μην γίνονται πράγματα για αυτόν… χωρίς αυτόν.

Είναι βασική μου θέση ότι η Αυτοδιοίκηση θέλει αφοσίωση, σταθερές αρχές και αξίες και όχι κομματική τύφλωση, στοιχεία που διαθέτει ο Γιάννης Σγουρός γι΄ αυτό πορεύομαι μαζί του. Στην εκλογική μάχη που έρχεται -μέσα στη σιωπή- εμείς θέτουμε κάποια ξεκάθαρα διλλήματα τα οποία δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα:

•Θέλουμε ελεύθερη, ακηδεμόνευτη Αυτοδιοίκηση ή μια Περιφέρεια παράρτημα της κυβέρνησης;

•Θέλουμε την Αυτοδιοίκηση θεσμό της δημοκρατίας και ισχυρό κρίκο της Πολυεπίπεδης διακυβέρνησης ή δεκανίκι της κεντρικής εξουσίας;

•Θέλουμε ελεύθερο Περιφερειάρχη ή Περιφερειάρχη – Μαριονέτα;

Που στοχεύετε με αυτά τα διλήμματα, τι μήνυμα θέλετε να στείλετε και σε ποιον;

Είναι μήνυμα αλήθειας προς όλους τους ενεργούς και σκεπτόμενους πολίτες. Κάποιοι βλέπουν την Περιφέρεια Αττικής ως κομματικό φέουδο. Αυτό έδειξε η παρωδία της αναίμακτης και εξευτελιστικής «καθαίρεσης» Πατούλη και η επιλογή Χαρδαλιά μετά από μια αμφιλεγόμενη τυφλή κομματική πορεία και αποτυχημένη διαχείριση κυβερνητικών θώκων.

Ο κ. Πατούλης έγινε «στυμμένη λεμονόκουπα», αλλά ο κ. Χαρδαλιάς… εξήρε το έργο του, και συνεχίζει. Ταυτίζεται με τα έργα και τις ημέρες Πατούλη. Κληρονόμησε τους συνεργάτες του, τις συμπεριφορές και τις μοιραίες αποφάσεις τους.

Εμείς λέμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Ο Γιάννης Σγουρός και εμείς μείναμε σταθερά προσηλωμένοι στην Αυτοδιοίκηση και ουδέποτε μπήκαμε στο ιδιοτελές «πήγαινε – έλα» για την εξασφάλιση θέσεων εξουσίας.

Ο Γιάννης Σγουρός είναι η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΛΥΣΗ για την Περιφέρεια Αττικής.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι η καθαρά κομματική επιλογή, η άλλη όψη του Νομίσματος Πατούλη.

Και, ειλικρινά τώρα, πιστεύω ότι οι πολίτες στις Περιφερειακές εκλογές καλούνται να ψηφίσουν για Περιφερειάρχη και Περιφερειακούς συμβούλους και όχι για… Σερίφη, όπως επιμένουν να παρουσιάζουν τον Νίκο Χαρδαλιά οι επικοινωνιολόγοι του.

Ήσασταν Αντιπεριφερειάρχης με τον Γιάννη Σγουρό και τώρα Περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και πάλι υποψήφιος. Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους Πειραιώτες ενόψει των εκλογών;

Συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια, σταθερά δίπλα στον Γιάννη Σγουρό, με το θάρρος της γνώμης, χωρίς μάσκες και κρυφές πλευρές, στο προσκήνιο -όχι στο παρασκήνιο. Ήμουν πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων και της Αυτοδιοίκησης και πολιτεύομαι με ανοιχτή πόρτα και καρδιά για όλους τους Πειραιώτες.

Μετά από μια μεγάλη διαδρομή στη δημοσιογραφία και τον γραπτό λόγο, όπου στήριξα πάντα τα Πειραϊκά δίκαια, είμαι στην αυτοδιοίκηση και τα κοινά ως «Χομπίστας» και όχι ως «Λομπίστας», με ανιδιοτέλεια, δύναμη και μεράκι για να προσθέσουμε ένα λιθαράκι παραπάνω για τις γενιές που έρχονται.

Για εμένα η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ είναι λέξη – κλειδί. Αυτό ζητάω από τους Πειραιώτες, να δουλέψουμε μαζί για τον Πειραιά των ανοιχτών οριζόντων, για όσα μας αξίζουν.

Keywords
δημητρης, περιφέρεια αττικής, αφοσίωση, πειραιας, lobby, ΠΑΣΟΚ, media, σθεναρά, εκλογες, νέα, real, νικαια, διλήμματα, τελη κυκλοφοριας, βιβλια, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, σγουρος, εφημεριδα δημοκρατια, πανελληνιες 2011, θεματα πανελληνιων, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, τελη κυκλοφοριας 2014, εκλογες 2014, εκλογες 2015, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, κοινωνια, αυτοδιοικηση, ημερησια εφημεριδα, περιφέρεια αττικής, ημερησια, θαλασσα, θαρρος, καθημερινη, οψη, ψεματα, real, αρθρα, αιγαλεω, αττικη, αφοσίωση, βλεμμα, γινει, γινονται, γηπεδο, δυναμη, δημοσιο, δυστυχως, δηλωση, διοικηση, διλήμματα, εγινε, ευδοκια, ευρω, ειλικρινα, ελλειψη, εργα, ερχεται, ερχονται, εφημεριδα, ζοφερη, υπηρεσιες, κυβερνηση, λαθη, λαθος, λύση, λιθαρακι, λογο, ματια, νικο, παντα, ορια, ορος, περιβαλλον, περιφερειακο, πολιτεια, προβληματα, πορτα, ρεντη, σθεναρά, σιωπη, σχεδια, σχιστο, τειχη, τοπικη αυτοδιοικηση, φεουδο, φυσικα, χερι, χρημα, εθνικο, καρδια, media, μπροστα, σκηνη, θεματα, θεσεις
Τυχαία Θέματα
Δημήτρης Κατσικάρης, Ψηφίζουμε, Περιφερειάρχη Αττικής, Σερίφη,dimitris katsikaris, psifizoume, perifereiarchi attikis, serifi