Διηπειρωτικό: Θρίαμβος της Αργεντινής του Μέσι, 3-0 την Ιταλία

Ο Λιονέλ Μέσι έκανε μια ηγετική εμφάνιση στο Γουέμπλεϊ και οδήγησε την Αργεντινή (πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής) στη νίκη επί της Ιταλίας (πρωταθλήτρια Ευρώπης) με 3-0 και στην δεύτερη κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου (Finalissima 2022).

Στο «κύκνειο άσμα» του 37χρονου Ιταλού αρχηγού, Τζιόρτζιο Κιελίνι, η εθνική Ιταλίας δεν μπόρεσε να δείξει ανταγωνιστικό πρόσωπο, παρουσίασε σημαντικά αμυντικά προβλήματα και… λύγισε στις ορέξεις της Αργεντινής και των Λιονέλ Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνες και Ντι

Μαρία.

Στο 28’ ο Μέσι «χόρεψε» τον Ντι Λορέντσο και «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Λαουτάρο Μαρτίνες. Ο επιθετικός της Ίντερ έκανε το 0-1 και σημείωσε το 20ό τέρμα του με τη «μπιανκοσελέστε».

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ιδανικό τρόπο για τους τυπικά φιλοξενούμενους.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντι Μαρία πρόλαβε στο σπριντ τον Κιελίνι (στην τελευταία συμμετοχή του με τους «ατζούρι») κάνοντας το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αργεντινή έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες με τους Μέσι, Λαουτάρο και Ντε Πολ και με τον Ντοναρούμα να «σώζει» την ομάδα του σε πάρα πολλές περιπτώσεις.

Δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο όμως και στο πλασέ του Ντιμπάλα στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων που διαμόρφωσε το τελικό 3-0, με τον Λιονέλ Μέσι να “ταλαιπωρεί” την αντίπαλη άμυνα και να του δίνει την ασίστ.

πηγή: newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διηπειρωτικό, Θρίαμβος, Αργεντινής, Μέσι 3-0, Ιταλία,diipeirotiko, thriamvos, argentinis, mesi 3-0, italia