Χριστοδουλάκης για δημοψήφισμα 2015: Τελικά η συνέπεια που εξέφρασε ο χώρος μας είναι ό, τι πιο ριζοσπαστικό στο πολιτικό σύστημα αυτά τα χρόνια

Με αφορμή τη συμπλήρωση 7 ετών από τη διεξαγωγή του επεισοδιακού δημοψηφίσματος το 2015, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και πρ. Γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης αναφέρεται στη διχόνοια εκείνης της εποχής και καταλήγει με τη συνέπεια, που έχει επιδείξει ο πολιτικός χώρος του ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρει αρχικά ο Μανώλης Χριστοδουλάκης:

«Διχασμός! Δεν υπάρχει  άλλη λέξη να μου έρχεται στο μυαλό στη σκέψη της παρωδίας του δημοψηφίσματος του 2015. Θυμάμαι φιλίες να χαλάνε, συνοδοιπόρους ετών να μην ξαναμιλάνε, οικογενειακά τραπέζια να γυρνάνε ανάποδα».

«Όλοι έχουμε από μια ιστορία προσωπικών πληγών από εκείνες τις ημέρες. Όλοι γνωρίζουμε, είτε ήμασταν από την πλευρά του ΝΑΙ, είτε από εκείνη του ΟΧΙ, τι ακολούθησε του δημοψηφίσματος», συμπληρώνει ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και συνεχίζει:

«Φαίνεται, όμως, πως τα μαθήματα που έλαβε το πολιτικό σύστημα από εκείνη την περίοδο δεν ήταν αρκετά. Ποιες πολιτικές δυνάμεις μπορούν να ισχυριστούν ότι από εκείνο το καλοκαίρι και μετά δεν δίχασαν, δεν πυροδότησαν το εμφυλιοπολεμικό κλίμα, δεν συκοφάντησαν, δεν λαΐκισαν, δεν έκλεισαν το μάτι στην πολιτική βία, δεν άλλαζαν τυχοδιωκτικά θέση σε ένα βράδυ;

Είμαι περήφανος όχι μόνο για τις πολιτικές επιλογές μου εκείνο το καλοκαίρι αλλά και γιατί ο πολιτικός μας χώρος έμεινε συνεπής στο πολιτικό ήθος, στις αρχές και τις αξίες του, πριν, τότε, αλλά και τα επόμενα χρόνια.

Τελικά η συνέπεια είναι ό,τι πιο ριζοσπαστικό υπήρξε στο πολιτικό μας σύστημα αυτά τα χρόνια. Και την εξέφρασε αυτός εδώ ο πολιτικός χώρος».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χριστοδουλάκης, 2015, Τελικά,christodoulakis, 2015, telika