Χειρουργήθηκαν δυο παιδιά μετά από ακρωτηριασμούς, ενώ 7χρονη κάηκε στο πρόσωπο – Η κατάσταση των τραυματιών από βεγγαλικά

Για ακόμη μια χρονιά η ρίψη βεγγαλικών στην Ανάσταση προκάλεσε πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς, μεταξύ των οποίων και παιδιών.

Μάλιστα, ορισμένα από τα περιστατικά μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία καθώς ήταν απαραίτητο το χειρουργείο.

Τρία παιδιά από Ρόδο, Αγκίστρι και Σύμη τραυματίστηκαν πολύ βαριά από κροτίδες που έπεσαν μετά το «Χριστός Ανέστη» το βράδυ της Ανάστασης, ενώ ένα ακόμα παιδί από την Πύλο τραυματίσθηκε

στο χέρι και διακομίσθηκε για τον λόγο αυτόν στην Αθήνα.

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ακόμα 4 άνδρες τραυματίστηκαν στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, στην προσπάθεια τους να ανάψουν βεγγαλικά.

Αναλυτικότερα, πολλαπλά εγκαύματα προκάλεσε κροτίδα σε 14χρονο αγόρι στο Αγκίστρι το οποίο ακρωτηριάστηκε στα δάχτυλα του αριστερού χεριού ενώ τραυματίστηκε και στο δεξί του χέρι.

Εξαιτίας των βεγγαλικών 13χρονο αγόρι στη Σύμη είχε μερικό ακρωτηριασμό στα δάχτυλα του δεξιού χεριού του και τραυματίστηκε στο πρόσωπο. Για τον λόγο αυτό το παιδί αεροδιακομίσθηκε στην Αθήνα.

Ο 13χρονος και ο 14χρονος που τραυματίστηκαν από βεγγαλικά νοσηλεύονται στο «Παίδων Αγία Σοφία». Τα παιδιά χειρουργήθηκαν και βρίσκονται στη διαδικασία αποκατάστασης.

Σημειώνεται ότι ο 8χρονος που τραυματίστηκε στο χέρι από κροτίδα στην Πύλο διακομίσθηκε και εκείνος στην Αθήνα.

Στο νοσοκομείο και 7χρονη στη Ρόδο – «Κάηκε στο πρόσωπο»

Στο νοσοκομείο πέρασε τη νύχτα της Ανάστασης 7χρονο κοριτσάκι στη Ρόδο. Ένα από τα βεγγαλικά που εκτοξεύθηκαν στο χωριό Μασσάρι το τραυμάτισαν προκαλώντας του σοβαρά εγκαύματα.

«Καμένο στο πρόσωπο, είναι εντάξει στο σπίτι του, νοσηλεύτηκε ένα 24ωρο στο νοσοκομείο και πήγε στο σπίτι του. Έχει εγκαύματα[…] Κάτι πρέπει να γίνει, από το να απαγορευτούν που κυκλοφορούν στο εμπόριο, δεν λέγονται πια βεγγαλικά και δυναμιτάκια. Είναι δυναμίτες» τόνισε ο Πρόεδρος Κοινότητας Μαλώνας, Νεκτάριος Μουστακέλλης.

Πεδίο μάχης έγινε και το Λεωνίδιο Αρκαδίας όπου τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να πυροδοτήσουν βεγγαλικά στην ενορία του Αγίου Βασιλείου. Οι άνδρες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας με τους δύο να διακομίζονται στην Τρίπολη λόγω των εγκαυμάτων που έφεραν στα χέρια και το στήθος.

Keywords
Τυχαία Θέματα