Χάστε τα κιλά του Πάσχα σε 3 κινήσεις!

Τσουρέκια, κουλουράκια, αρνί, κοκορέτσι και τα λοιπά εορταστικά εδέσματα που είχαν την τιμητική τους το Πάσχα μεταφράζονται σε ένα, δύο ή και περισσότερα κιλά παραπάνω στη ζυγαριά...

Ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου μάς υποδεικνύει τον σωστό τρόπο για να τα χάσουμε, χωρίς στερήσεις και το σπουδαιότερο χωρίς κίνδυνο για την υγεία μας:

1.

Εν αρχή ην η διάγνωση. Αυτή περιλαμβάνει τη λήψη από τον διατροφολόγο σας, ενός πλήρους ιατρικού και διατροφικού και συμπεριφορικoύ ιστορικού, που συνυπολογίζει παθήσεις και διατροφικές ιδιαιτερότητες, όπως αλλεργίες, δυσανεξίες και διατροφικές προτιμήσεις, αλλά και τις σκέψεις και καταστάσεις που οδηγούν στην υπερφαγία.

Χρήσιμη είναι συχνά και η ανάλυση σύστασης σώματος και ο προσδιορισμός του μεταβολικού ρυθμού. Η μέτρηση θα αποκαλύψει επίσης το ποσοστό λίπους και μυϊκού ιστού στο σώμα μας, αλλά και τον βασικό μεταβολικό μας ρυθμό.

2. Ακολουθεί η εξατομικευμένη διαιτητική προσέγγιση, με μια σωστά εξατομικευμένα σχεδιασμένη δίαιτα, που θα εξασφαλίζει το ιδανικό πρωτεϊνικό ισοζύγιο και επάρκεια σε θρεπτικά συστατικά σε ημερήσια βάση.

3. Το σημαντικότερο είναι να αλλάξουμε τη διατροφική μας συμπεριφορά.

“Αν δεν αλλάξουμε τη διατροφική μας συμπεριφορά, είναι σαν να προσπαθούμε να γεμίσουμε ένα κουβά με νερό που έχει μια τρύπα στον πάτο“, τονίζει ο κ. Παπαλαζάρου και προσθέτει:

“Γνωρίζουμε ότι 9 στους 10 ξαναπαίρνουν τα κιλά τους μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Τι κοινό όμως έχουν αυτοί, οι 1 στους 10 και καταφέρνουν και τα διατηρούν; Έχουν ορισμένες κοινές «έξυπνες συμπεριφορές» και πάνω σε αυτές δουλεύουμε ώστε να πετύχουμε τη διατήρηση. Έχει αποδειχθεί ότι μόνο αλλάζοντας τον τρόπο που σκεφτόμαστε κι αισθανόμαστε στο φαγητό θα καταφέρουμε να χάσουμε τα κιλά του Πάσχα, αλλά κυρίως θα τα διατηρήσουμε αυτή την απώλεια”.

Keywords
Τυχαία Θέματα