Χάος στη Σρι Λάνκα: Διαδηλωτές πυρπόλησαν το σπίτι του πρωθυπουργού

Βυθίζεται στο χάος η Σρι Λάνκα καθώς οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.

Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στην οικία του πρωθυπουργού Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού, οι διαδηλωτές

εισέβαλαν στο σπίτι του στο Κολόμπο. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο Βικρεμεσίνγκε ήταν μέσα στο σπίτι του τη στιγμή της εισβολής.

Χιλιάδες διαδηλωτές εισέβαλαν χθες και στο σπίτι του προέδρου της Σρι Λάνκα, Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα. Ο πρόεδρος φυγαδεύθηκε από τη χώρα.

PM Ranil Wickramasinghe's residence is on fire. #ProtestLK #SriLankaProtests pic.twitter.com/nKiBEqFCxV

— Marlon Ariyasinghe (@exfrotezter) July 9, 2022

Sri Lanka: Protesters have set Ranil Wickremesinghe's private residence on fire. A few hours back he announced he will be resigning as the PM.#SriLankaCrisis #SriLankaProtests pic.twitter.com/VBdXIMcDao

— Annu Kaushik (@AnnuKaushik253) July 9, 2022

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά στο σπίτι του πρωθυπουργού είναι το δεύτερο «χτύπημα» των διαδηλωτών σήμερα (09.07.2022), καθώς νωρίτερα είχαν εισβάλει στο σπίτι του προέδρου της Σρι Λάνκα και μάλιστα έφτασαν μέχρι την… πισίνα.

Οι εικόνες των διαδηλωτών στην πισίνα της προεδρικής κατοικίας έκαναν τον γύρο του κόσμου, καταδεικνύοντας το «χάος» που επικρατεί το τελευταίο διάστημα σε όλη την χώρα.

Presidential Palace in Sri Lanka peacefully stormed

President pictured fleeing country with suitcases

People take a dip in his swimming pool afterwards

All we can say to these brave people in Sri Lanka is pic.twitter.com/NIRCQ4w7fA

— UNN (@UnityNewsNet) July 9, 2022

Η Σρι Λάνκα πλήττεται από τη χειρότερη οικονομική κρίση στην ιστορία της. Είναι αντιμέτωπη με τεράστια έλλειψη συναλλάγματος, που δεν της επιτρέπει να εισάγει επαρκείς ποσότητες τροφίμων, καυσίμων, φαρμάκων και άλλων απαραίτητων προϊόντων.

Το νησί των 22 εκατομμυρίων κατοίκων, κοντά στην Ινδία, ζει εδώ και μήνες στον ρυθμό των καθημερινών διακοπών της ηλεκτροδότησης, των ατελείωτων ουρών στα πρατήρια καυσίμων, του δελτίου στα τρόφιμα, του πληθωρισμού ρεκόρ ο οποίος έχει φτάσει το 70%.

Ειρηνικές διαδηλώσεις εδώ και πολλές εβδομάδες έχουν κεντρικό αίτημα την παραίτηση του προέδρου Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα, που πολλοί πολίτες, ακόμη και ως πρότινος οπαδοί του, κατηγορούν για κακοδιαχείριση.

Μετά το ξέσπασμα των κινητοποιήσεων όλα τα μέλη της οικογένειας Ρατζαπάξα που συμμετείχαν στην κυβέρνηση παραιτήθηκαν, με εξαίρεση τον πρόεδρο της χώρας.

Ο Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα έχει αγνοήσει τις εκκλήσεις να παραιτηθεί και τον Μάιο, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού και αδελφού του Μαχίντα, διόρισε στην πρωθυπουργία τον αντίπαλό του Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χάος, Σρι Λάνκα, Διαδηλωτές,chaos, sri lanka, diadilotes