Χαλκιδική: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο της 16χρονης

Νέα δεδομένα έχουμε στην υπόθεση του θανάτου της 16χρονης κοπέλας από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στη Χαλκιδική τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του thestival.gr από ιατροδικαστικές πηγές, ο θάνατος της άτυχης κοπέλας προκλήθηκε από εισρόφηση αναχθέντος γαστρικού περιεχομένου.

Να σημειωθεί ότι αναμένονται περισσότερες εργαστηριακές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Στο μεταξύ, σήμερα (14/07) το μεσημέρι συγγενείς

και φίλοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στη 16χρονη σε κλίμα οδύνης.

«Το ασθενοφόρο έκανε 36 λεπτά να φτάσει στο σημείο που πέθανε η 16χρονη»

Για την τραγική υπόθεση, βγαίνουν νεότερα στοιχεία στο «φως», με τον υπεύθυνο του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής, Σπύρο Αντωνιάδη, να μιλά για το χρονικό της υπόθεσης, ενώ προχώρησε στο να διευκρινίσει τα όσα ακούγονται σχετικά με τους χρόνους έλευσης του ασθενοφόρου στο σημείο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Σπύρος Αντωνιάδης στο grtimes.gr, το ασθενοφόρο δεν ξεκίνησε από την Κασσάνδρα, αλλά από το Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών. Ο ίδιος πρόσθεσε πως το πλήρωμα δεν έκανε 45 λεπτά όπως έχει αναφερθεί, αλλά 36.

«Η κλίση δόθηκε γύρω στις 04:30 τα ξημερώματα για περιστατικό στη Χανιώτη. Το ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, την ώρα που δόθηκε η πρώτη κλήση, παρέδιδε επείγον περιστατικό στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου. Εμείς, ως ΕΚΑΒ, είχαμε ασθενοφόρο εκείνη την ημέρα, και το ασθενοφόρο ήταν στο Πολύγυρο.

Η πρώτη κλήση δόθηκε σαν κρίση άσθματος και ότι η κοπέλα δεν είχε καλή επαφή με το περιβάλλον. Το ασθενοφόρο ξεκίνησε από το Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών και έκανε ακριβώς 36 λεπτά, και όχι 45 όπως έχει αναφερθεί.

Σε δεύτερο τηλεφώνημα, όταν έφτασε το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και βρισκόταν στον κυκλικό κόμβο Καλλιθέας – Κασσανδρείας, ενημερώθηκαν ότι το περιστατικό δεν είχε τις αισθήσεις του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής.

Παράλληλα, όπως υποστήριξε στη συνέχεια της τοποθέτησης του ο κ. Αντωνιάδης, μόλις έφτασε στο σημείο το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, βρήκε δύο αστυνομικούς που είχαν φτάσει ήδη.

«Πήγαν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Όταν έφτασαν οι συνάδελφοι το κορίτσι είχε κάνει εμετούς, οπότε άμεσα της έκαναν αναρρόφηση, ενώ κατά τη διάρκεια που διακομίζονταν στο Κέντρο Υγείας στην Κασσάνδρα, οι συνάδελφοι της έκαναν ΚΑΡΠΑ.

Δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να προσπαθούν να την επαναφέρουν…».

Keywords
Τυχαία Θέματα