Μπόρις Μπέκερ: Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στον Γερμανό πρώην τενίστα

Ο Γερμανός τενίστας που έχει φτάσει στο Νο1 κόσμου και έχει κατακτήσει 6 τίτλους Grand Slam είχε αποκρύψει πολλά στοιχεία της περιουσίας της και καταδικάστηκε για παράλειψη αποκάλυψης περιουσίας και για απόκρυψη χρεών.

Former Wimbledon champion Boris Becker jailed for two and half years for hiding assets to avoid paying debtshttps://t.co/afBKGESjAx

BBC

Breaking News (@BBCBreaking) April 29, 2022

Ο Μπόρις Μπέκερ απέκρυψε συνολικά περιουσιακά στοιχεία και δάνεια αξίας 2,5 εκατ. λιρών! Παραβίασε τους νόμους περί αφερεγγυότητας του Ηνωμένου Βασιλείου αφού κήρυξε πτώχευση το 2017, έχοντας χρέη προς του πιστωτές του που ξεπερνούσαν τα 50.000.000 λίρες.

Η υπόθεση επικεντρώθηκε κυρίως στην πτώχευση του Μπέκερ τον Ιούνιο του 2017 που προέκυψε από ένα απλήρωτο δάνειο άνω των 3 εκατομμυρίων λιρών στο πολυτελές κτήμα του στη Μαγιόρκα της Ισπανίας.

Τον άλλοτε σπουδαίο τενίστα ο οποίος υπήρξε και προπονητής του Νόβακ Τζόκοβιτς καταδίκασε η δικαστής Deborah Taylor. Σύμφωνα με την Bild η ποινή είναι εφέσιμη ενώ εάν δείξει καλή διαγωγή μπορεί να εκτίσει στην φυλακή την μισή ποινή!

Η φίλη του Μπέκερ, Λίλιαν, δεν άντεξε μάλιστα και ξέσπασε σε δάκρυα μετά την ανακοίνωση της ποινής σύμφωνα με όσα αναφέρει η Bild.

Ο Μπόρις Μπέκερ δεν είπε λέξη μετά την απόφαση, έφυγε από την αίθουσα κατακόκκινος! . Οδηγήθηκε έξω από την αίθουσα αμέσως μετά την ανακοίνωση και πρέπει να περάσει τη νύχτα στη φυλακή!

Είδωλο των κορτ

Ο Μπόρις Μπέκερ το 1985 έγραψε ιστορία όταν κατέκτησε το Wimbledon σε ηλικία 17 ετών και 227 ημερών. Μάλιστα οι γονείς του είχαν ταξιδέψει στο Λονδίνο και του είχαν αποκρύψει ότι πριν από λίγες ημέρες είχε πεθάνει ο παππούς του.

Το 1986 θα παίξει ξανά στον τελικό του Wimbledon και θα κερδίσει το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης τον Ιβάν Λεντλ. Κατέκτησε και 3ο Wimbledon το 1989 ενώ στην καριέρα του κέρδισε το Australian Open το 1991 και το 1996 και το US Open το 1989.

Την 28η Ιανουαρίου 1991 έφτασε στο Νο1. Συνολικά έμεινε 12 εβδομάδες στην κορυφή.

Συνολικά στην καριέρα του κατέκτησε 49 τίτλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα