Απάντηση Ρουσόπουλου στις διαρροές Καραμανλή: «Οι απόψεις μου δεν τελούν υπό την έγκριση τρίτων»

Απάντηση στη διαρροή από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή έδωσε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος.

Σε δήλωσή του, ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος σημειώνει τα εξής:

«Παρότι απολύτως παράδοξη και περίεργη η πληροφορία που θέλει το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή να διευκρινίζει ότι οι πολιτικές μου θέσεις είναι προσωπικές, είμαι υποχρεωμένος να σημειώσω το αυτονόητο: οι απόψεις μου δεν τελούν υπό την έγκριση τρίτων. Ούτε θα μπορούσε να γίνει ποτέ αυτό».

Το θέμα ξεκίνησε με τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ  σχετικά

με την υποψηφιότητα του παραιτηθέντος υπουργού Μεταφορών/Υποδομών Κώστα Καραμανλή.

Ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στο Open ερωτηθείς εάν ένα μέρος της πρακτικής ανάληψης πολιτικής ευθύνης θα ήταν να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2023 ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, απάντησε:

«Δεν θα του πω εγώ τι θα κάνει. Εγώ είπα το 2009 στον Κώστα Καραμανλή ότι δεν θα είμαι υποψήφιος. Το 2008 είχα κατηγορηθεί αδίκως για μια αθλιότητα. Με αθώωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και η δικαιοσύνη καταδίκασε τους συκοφάντες μου.

Θα ήταν όμως, μια κατάσταση που δεν θα μπορούσα να την παλέψω. Ας υποθέσουμε ότι ο Κώστας Καραμανλής τα έχει κάνει όλα τέλεια. Τα φώτα, όμως, έχουν στραφεί όχι αδίκως στην κυβέρνηση και τον Κώστα Καραμανλή».

Όμως, πηγή από το γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, ξεκαθάρισε ότι οι δηλώσεις του κ. Ρουσσόπουλου, που αφορούν τον τέως υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, «δεν ήταν σε γνώση του και εκφράζουν τον κ. Ρουσσόπουλο προσωπικώς».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Καραμανλής, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Μεταφορών μετά το δυστύχημα με τα τρένα στα Τέμπη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχουν σκέψεις να μην είναι υποψήφιος ο τέως υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής είπε:

«Ο Κώστας Καραμανλής παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας γενναία την πολιτική ευθύνη. Από την πλευρά της ΝΔ και του Κ. Αχ. Καραμανλή δεν υπάρχει πρόθεση να μην είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απάντηση Ρουσόπουλου, Καραμανλή,apantisi rousopoulou, karamanli