Απάντηση Γερουλάνου σε fake news: Πώς κατάφερατε από κάτι τόσο θετικό, να βγάλετε έναν τόσο αρνητικό τίτλο;

Ο Παύλος Γερουλάνος απαντά σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας Parapolitika.gr που τον παρουσιάζει να πραγματοποιεί ξεναγήσεις στο Μουσείο Μπενάκη έναντι του αντιτίμου των 50 ευρώ.

Χαρακτηριστικά ο Παύλος Γερουλάνος λέει πως: «Δεν είναι ακριβώς ξενάγηση, αλλά ένα ταξίδι στον χρόνο, μέσα από τον απίστευτο πλούτο που έχουμε δημιουργήσει Ελληνίδες και

Έλληνες, μέσα από τις τέχνες και τον πολιτισμό. Είναι κάτι που κάνω με πολύ κέφι και πολλή αγάπη. Προφανώς, αφιλοκερδώς.  Κόστος για την παρέα: 0. Απολαβές για εμένα: επίσης 0.»

Ενώ κλείνει στην ανάρτησή του απαντώντας στην ιστοσελίδα: «Όμως, για να «ισορροπήσουμε» τον τίτλο τού δημοσιεύματος, μετά το τέλος τής επίσκεψής σας, θα σας ζητήσω να κάνετε μια δωρεά ή στο Μουσείο ή σε έναν άλλο φορέα που εσείς πιστεύετε πως έχει ανάγκη τη στήριξή σας. Σύμφωνοι;»

Η ανάρτηση του Παύλου Γερουλάνου

Δημοσίευμα στις 13/2, στο Power Game τής ιστοσελίδας Parapolitika.gr, είχε τίτλο «Ξεναγός (έναντι 50 ευρώ) στο Μουσείο Μπενάκη ο Γερουλάνος». Το ίδιο αστείο επαναλήφθηκε και στο λογαριασμό της στο Χ. Έστειλα αμέσως την παρακάτω απάντηση, τη δημοσίευση της οποίας ακόμα περιμένω από την ιστοσελίδα:

«Αγαπητό Power Game,

Πώς κατάφερες από κάτι τόσο θετικό, να βγάλεις έναν τόσο αρνητικό τίτλο;

Εδώ και δέκα (τουλάχιστον) χρόνια, κάνω μια περιήγηση για φίλους στο Μουσείο Μπενάκη.

Δεν είναι ακριβώς ξενάγηση, αλλά ένα ταξίδι στον χρόνο, μέσα από τον απίστευτο πλούτο που έχουμε δημιουργήσει Ελληνίδες και Έλληνες, μέσα από τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Είναι κάτι που κάνω με πολύ κέφι και πολλή αγάπη.

Προφανώς, αφιλοκερδώς.

Κόστος για την παρέα: 0.

Απολαβές για εμένα: επίσης 0.

Φιλοδοξία και στόχος μου; Να κάνω το Μουσείο Μπενάκη γνωστό σε ένα διαφορετικό κοινό, με διαφορετικό τρόπο, για να αποκτήσει περισσότερα μέλη. Αυτά με τη σειρά τους, το βοηθούν να κάνει το έργο του.

Αν το θέλει η παρέα, κερνάω και ένα κρασάκι στη μαγευτική ταράτσα τού Μουσείου στην οποία λειτουργεί ένα θαυμάσιο εστιατόριο, που επίσης βοηθάει το Μουσείο. Συχνά, εκεί, η συζήτηση συνεχίζεται.

Ειδικά στην περίπτωση που αναφέρεις, το Κολλέγιο Αθηνών επέλεξε να χρησιμοποιήσει την ξενάγηση για να μαζέψει χρήματα για υποτροφίες. Δεν είναι κάτι που γίνεται συχνά, αλλά δεδομένου ότι τα χρήματα θα πάνε σε αριστούχα παιδιά που δεν έχουν χρήματα για δίδακτρα, σκέφτηκα «γιατί όχι;»

Προφανώς, όλα αυτά είναι ξεκάθαρα, διότι, και σε ευχαριστώ για αυτό, δημοσίευσες ολόκληρη την επιστολή τού Κολλεγίου που τα εξηγεί ξεκάθαρα.

Ο τίτλος λοιπόν σε τι στόχευε;

Δεν πειράζει. Σε κάθε περίπτωση, αγαπητό Power Game, για τού λόγου το αληθές, θα ήθελα να καλέσω όλη την ομάδα σου, όποτε θέλετε, σε αυτό το ωραίο ταξίδι στον χρόνο με επίκεντρο την ελληνική δημιουργία.

Κόστος για εσάς: 0.

Απολαβές για εμένα: επίσης 0

Όμως, για να «ισορροπήσουμε» τον τίτλο τού δημοσιεύματος, μετά το τέλος τής επίσκεψής σας, θα σας ζητήσω να κάνετε μια δωρεά ή στο Μουσείο ή σε έναν άλλο φορέα που εσείς πιστεύετε πως έχει ανάγκη τη στήριξή σας. Σύμφωνοι;

Με εκτίμηση,

Παύλος»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απάντηση Γερουλάνου, Πώς,apantisi geroulanou, pos