Απαγόρευση έκτρωσης στις ΗΠΑ: Οπισθοδρομική αντίληψη και όχι δολοφονία του παιδιού λέει ο γιατρός Γιώργος Σακελλίων

Ο Ζαφ Κωνσταντινίδης συνομίλησε με τον γιατρό-αναισθησιολόγο από το νοσοκομείο του Colchester στην Αγγλία και αρθρογράφο Γιώργο Σακελλίων, για το TheCaller WEB TV και συζήτησαν για την άρση της δυνατότητας άμβλωσης σε κάποιες πολιτείες της Αμερικής.

Ο Γιώργος Σακελλίων τάσσεται υπέρ της δυνατότητας στην άμβλωση, καθώς- όπως λέει- η βιολογία και η νομική έχουν καταλήξει ότι η ζωή δεν ξεκινά από την σύλληψη και την κυοφορία

αλλά από την γέννηση και έπειτα.

Έτσι πιστεύει ότι η γυναίκα έχει  το δικαίωμα να διαχειριστεί όπως επιθυμεί το σώμα της.

Επίσης, προσέθεσε ότι πρόκειται για οπισθοδρόμηση που μάλιστα απέδειξε ότι η συνεχής πρόοδος της κοινωνίας δεν είναι δεδομένη και μπορεί να ανατραπεί γι’ αυτό και είναι μεγάλης σημασίας, να συνεχίσουν να γίνονται αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Απαντώντας ως γιατρός σε όσους ισχυρίζονται ότι η άμβλωση αποτελεί την δολοφονία ενός παιδιού καθώς έχει ψυχή, θεωρεί ότι η «έννοια της ψυχής» είναι δυσνόητη και όχι ξεκάθαρη έννοια και χωρίς απόλυτες απαντήσεις.

Παρ’ όλα αυτά η επιστήμη θεωρεί οποιαδήποτε ύπαρξη μπορεί να καταστεί βιώσιμη από την στιγμή της γέννησης και όχι πριν από αυτήν.

Keywords
Τυχαία Θέματα