Σαμαράς: Αντιδημοκρατική εκτροπή αν η κυβέρνηση έκανε υποκλοπές – Να δοθούν ξεκάθαρες και πλήρεις απαντήσεις

Ομιλία για την έναρξη λειτουργίας του ιδρύματος Αντώνης Σαμαράς πραγματοποιεί ο πρώην πρωθυπουργός στο θέατρο Παλλάς.

Το παρών δίνουν τιμώντας τον Αντώνη Σαμαρά τόσο ο  πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αλλά και πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε η Γεωργία Σαμαρά,

σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Την εκδήλωσε άνοιξε η πρόεδρος του ιδρύματος Γεωργία Κρητικού Σαμαρά που τόνισε πως σκοπός του ιδρύματος είναι να αναδείξει την πολιτική διαδρομή του Αντώνη Σαμαρά σε όλες τις κρίσιμες περιόδους της σταδιοδρομίας του.

Αναφορά για την υπόθεση των παρακολουθήσεων έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του ιδρύματός του, ζητώντας από την κυβέρνηση να δοθούν ξεκάθαρες και σαφείς απαντήσεις. Σημείωσε δε πως «δεν πρέπει να δίνουμε την εντύπωση πως το απόρρητο είναι μια βολική δικαιολογία».

Χαρακτηριστικά, ο κ. Σαμαράς, τόνισε: «Η πολιτική ζωή του τόπου δοκιμάζεται για πολύ καιρό από τις νόμιμες και παράνομες υποκλοπές. Δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες. Θα ήταν αδιανόητο. Αν ίσχυαν όλα αυτά θα επρόκειτο αναμφίβολα για αντιδημοκρατική εκτροπή. Και γι αυτό πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες και πλήρης απαντήσεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Χωρίς να δίνουμε την εντύπωση πως το απόρρητο είναι μια βολική δικαιολογία. (…) Αυτά τα φαινόμενα η παράταξή μας δεν μπορεί να τα ανεχθεί».

«Πολύ σωστά πήραμε τα Rafale και τις γαλλικές φρεγάτες» ανέφερε ο κ. Σαμαράς κατά την διάρκεια της ομιλίας του ενώ αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση τόνισε ότι «σε λίγο η Ευρώπη θα «πεινάει» για ενέργεια και η Ελλάδα θα μπορεί να την ταΐσει».

«Η Ελλάδα άντεξε και αυτό κανείς δεν μπορεί να το παραβλέψει είπε. Ήταν σωστό που πήραμε τα Ραφάλ και τις Μπελαρά και που προωθήσαμε την αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη και την αναβάθμιση σε Σούδα και Στεφανοβίκειο. Αφαιρούν από την Τουρκία ένα σημαντικό γεωπολιτικό πλεονέκτημα. Όλα έγιναν σωστά και το πιστώνεται ο σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης», ανέφερε στη συνέχεια της ομιλίας του ο Αντώνης Σαμαράς.

«Η Τουρκία ετοιμάζει τον λαό της με θρασύ και προκλητικό τρόπο για μια σύγκρουση με την Ελλάδα. Η Άγκυρα επιχειρεί να υφαρπάξει το μεγαλύτερο μέρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στην θάλασσα. Εγώ Γαλάζια Πατρίδα ξέρω μόνο την πατρίδα μας. Ο Ερντογάν έχει πρόβλημα. Το διεθνές δίκαιο της θάλασσας προβλέπει ότι τα νησιά όλα έχουν δικαιώματα σε ΑΟΖ και το Καστελόριζο. Η Τουρκία απαιτεί να παραιτηθούμε από το δίκιο της θάλασσας. Κάποιοι θέλουν ακριβώς αυτό να μας σύρουν σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία σε αυτό που ονομάζεται Πρέσπες του Αιγαίου και αυτό δεν θα τους το επιτρέψουμε και μπορούμε να το αποτρέψουμε σήμερα».

«Υπήρξα και παραμένω μάχιμος πολιτικός και θα μιλήσω ως μάχιμος πολιτικός», είπε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «πολιτισμός και πολιτική είναι ξεχωριστά αλλά όχι ασύμβατα πράγματα μεταξύ τους».

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως: «στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θέλουν να καταργήσουν τα σύνορα και να φέρνει μαζί του ο καθένας όσα εγκατέλειψε στην χώρα του και εμείς αναγκαζόμαστε να προσαρμοστούμε στα δικά του ήθη και έθιμα. Τους αληθινούς πρόσφυγες τους αγκαλιάζουμε, τους νόμιμους μετανάστες τους σεβόμαστε αλλά το σύγχρονο δουλεμπόριο και την εργαλειοποίηση αυτών των ανθρώπων δεν τους δεχόμαστε. Ούτε αυτούς που τους βοηθούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα