Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Αγνοήσαμε ως Ευρώπη τα σημάδια του Πούτιν, τώρα υπάρχουν από τον Ερντογάν

Στο The Caller και την Ξένια Γώγου μίλησε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η κ. Ασημακοπούλου αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις και μεταξύ άλλων ανέφερε:

Η Τουρκία και ο Ερντογάν βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση γιατί η οικονομία του παραπαίει, έχει πληθωρισμό, η καθημερινότητα των Τούρκων πολιτών είναι στα τάρταρα δεν μπορούν να πάρουν ούτε τα βασικά αγαθά, γεωπολιτικά έχει χάσει ισχυρούς συμμάχους και οπωσδήποτε η επίσκεψη στην Ουάσιγκτον και αυτό ο θρίαμβος ενόχλησε.

Να σας μεταφέρω το κλίμα αμέσως

μετά την ομιλία ήμουν σε μια συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft και υψηλό κοινό από τις Βρυξέλλες και έκανε αναφορά με διθυραμβικά σχόλια. Το κασέ της Ελλάδας έχει ανέβει. Και ο Ερντογάν το έχει τερματίσει και σε επίπεδο ρητορικής και σε επίπεδο πράξεων.

Η απάντηση της κυβερνήσεως Μητσοτάκη είναι με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση. Καταρχάς θωρακιζόμαστε αμυντικά με διάφορες συμφωνίες και κατά δεύτερον διεθνοποιούμε το θέμα του Ερντογάν

Όταν πρωτοήρθα στις Βρυξέλλες μιλούσαν για τα ελληνοτουρκικά και αισθανόσουν ότι όταν μιλάς για την Τουρκία ως Έλληνας ή ως Κύπριος είσαι απέναντι σε ένα «ναι εντάξει παραδοσιακά επιτέλους οι Έλληνες και οι Κύπριοι και οι Τούρκοι επιτέλους βρείτε τα». Τώρα πια δεν είναι έτσι. Έχουν καταλάβει ότι η ειρήνη δεν είναι δεδομένη πλέον στην Ευρώπη μετά την Ουκρανία και την εισβολή Πούτιν, ο οποίος έλεγε ότι θα το κάνει αλλά κανείς δεν τον πίστευε. 

Τους υπενθυμίζω στο Ευρωκοινοβούλιο ότι ο Πούτιν είχε προαναγγείλει την εισβολή, έτσι λέμε κι εμείς για τον Ερντογάν τώρα. Αυτά τα οποία λέει είναι ανιστόρητα, παράλογα άλλα έχει μεγάλη σημασία που εμείς οι βουλευτές της ΝΔ εδώ διεθνοποιήσαμε το θέμα. 

Κανείς πρέπει να δίνει μεγάλη σημασία στα σημάδια. Και για την Ουκρανία όλα τα σημάδια ήταν εκεί από τον Πούτιν. Αγνοήσαμε ως Ευρώπη τα σημάδια στην περίπτωση του Πούτιν τώρα υπάρχουν σημάδια και από τον Ερντογάν.

Δείτε στην συνέντευξη που ακολουθεί τι είπε για το κύμα ακρίβειας αλλά και τα σενάρια εκλογών:

Keywords
Τυχαία Θέματα