Αγγλία: Το… ξύπνημα του Κέιν στο σωστό timing και η «τιτανομαχία» με τη Γαλλία!

Τα party των φαβορί στην φάση των 16 καλά κρατούν.

Μετά τις Ολλανδία, Αργεντινή, Γαλλία, ήταν η σειρά της Αγγλίας να βρει κι αυτή θέση στο… τρένο των 8 του Μουντιάλ και μάλιστα χωρίς το παραμικρό άγχος.

Οι δύο καλές ευκαιρίες των Σενεγαλέζων στο 0-0 της αναμέτρησης ήταν η εξαίρεση στον κανόνα της κυριαρχίας των «τριών λιονταριών» που μεταφράστηκε στο… δια περιπάτου 3-0.

Η… σεμνή τελετή ουσιαστικά ολοκληρώθηκε στο φινάλε του πρώτου μέρους

όταν ο Χάρι Κέιν, μετά από 3 ασίστ στο Παγκόσμιο του Κατάρ, βρήκε και το πρώτο του γκολ έκανε το 2-0 και όλοι κατάλαβαν ότι η εκπρόσωπος από την Αφρική δεν μπορούσε να κάνει τίποτα περισσότερο στην επανάληψη παρά μόνο να απολαύσει το τελευταίο της 45λεπτο στο Μουντιάλ.

Aπό την άλλη η Αγγλία έχοντας εξασφαλίσει το ζητούμενο που ήταν η πρόκριση από του δρόμου τα μισά, έκανε σωστή διαχείριση και χρόνου και «εργατικού δυναμικού», με τις αλλαγές του Σάουθγκέιτ χωρίς όμως να αφήσει το πόδι από το γκάζι.

Ετσι από μια ακόμη ασίστ του Φόντεν, ο Σάκα έβαλε κι αυτός το όνομα του στην κατηγορία των σκόρερ για το 3-0. Σε ακόμη ένα παιχνίδι η Αγγλία έδειξε και παραγωγική στην επίθεση, αφού έφτασε ήδη τα 12 γκολ στο Κατάρ, αλλά και συμπαγής στην άμυνα αφού δεν άλλαξε το δύο στο παθητικό.

Εκείνα τα δύο γκολ, χωρίς σημασία, που δέχτηκαν από το Ιράν στο 6-2 της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων.

Το γεγονός ότι οι Άγγλοι είναι παραγωγικοί επιθετικά, αλλά κυρίως ότι άφησαν στην… άκρη τα παιδικά λάθη της άμυνας που τους πλήγωναν σε περασμένες μεγάλες διοργανώσεις, δικαιολογούν και την αισιοδοξία πολλών πως αυτή η ομάδα μπορεί να φτάσει ως το τέλος του δρόμου να να γίνει επιτέλους πραγματικότητα το πολυθρύλητο it’s coming home.

Βέβαια για να συμβεί αυτό πρέπει στο αυλάκι να κυλήσει πολύ νερό ακόμη. Εξάλλου η αποστολή στα προημιτελικά μόνο εύκολη δεν μοιάζει. 

Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία, του… καυτού Μπαπέ των 5 γκολ στο τουρνουά περιμένει στη γωνιά για τον ίδιο λόγο. Να αρπάξει το εισιτήριο που οδηγεί στα ημιτελικά.

Μια μεγάλη «τιτανομαχία» που κάνει όλους τους φιλάθλους του πλανήτη να την περιμένουν με αγωνία. Μια μάχη που έχουμε να την δούμε σε Μουντιάλ πριν από 40 χρόνια, στην διοργάνωση του 1982 στην Ισπανία!

Keywords
Τυχαία Θέματα