Ανατροπή: Μία μόνο δόση εμβολίου κατά του HPV αρκεί

Νέα στοιχεία από τη στρατηγική ομάδα ειδικών για την ανοσοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (SAGE) έδειξε ότι μία δόση εμβολίου κατά του HPV είναι εξίσου αποτελεσματική με τα σχήματα των δύο ή των τριών δόσεων.

Καθώς μιλάμε για ένα εμβόλιο που μπορεί πραγματικά να σώσει ανθρώπινες ζωές, η συγκεκριμένη αλλαγή θεωρείται πολύ σημαντική, καθώς με τον ίδιο αριθμό εμβολίων μπορούν να προστατευτούν πολύ περισσότερα κορίτσια- ιδίως στις φτωχές χώρες του κόσμου.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι

ένας σιωπηλός δολοφόνος, παρά το γεγονός ότι μπορεί πλήρως να προληφθεί. Στο 95% των περιπτώσεων, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας οφείλεται στον HPV.

«Το εμβόλιο κατά του HPV είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην πρόληψη των οροτύπων 16 και 18 του HPV, που ευθύνονται για το 70% των περιπτώσεων καρκίνου του τραχήλου», τόνισε ο Dr Alejandro Cravioto, πρόεδρος του SAGE.

«Η Ομάδα SAGE παρακινεί όλες τις χώρες του κόσμου να χορηγούν το εμβόλιο κατά του HPV, γεγονός που θα επιτρέψει σε περισσότερα κορίτσια και σε περισσότερες γυναίκες να εμβολιαστούν και να αποφύγουν τον καρκίνο του τραχήλου και τις συνέπειές του στη διάρκεια της ζωής τους».

Πόσες δόσεις πρέπει να γίνουν ανά ηλικία:

Για τα κορίτσια 9-14 ετών: 1-2 δόσειςΓια τα κορίτσια και τις νεαρές γυναίκες 15-20 ετών: 1-2 δόσεις

«Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας μπορεί να προληφθεί», τόνισε η αναπληρώτρια διευθύντρια του ΠΟΥ, Dr Princess Nothemba (Nono) Simelela.

«Το μονοδοσικό σχήμα θα μας επιτρέψει μα φτάσουμε πιο γρήγορα στον στόχο μας, που είναι μέχρι το 2030 να έχουμε εμβολιάσει το 90% των κοριτσιών στην ηλικία των 15 ετών».

Keywords
Τυχαία Θέματα