Αλέξης Τσίπρας: Κριτική για ακρίβεια και επιστροφές Power pass και περιοδεία στην Φωκίδα

Η Ελλάδα έχει το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη για τις επιχειρήσεις και το τρίτο πιο ακριβό για τα νοικοκυριά, η ακρίβεια στα ράφια των  super market  είναι «τρομακτική» και η κυβέρνηση βάζει πλάτη στην αισχροκέρδεια ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας περιοδεύοντας σήμερα στην Άμφισσα.

Σε ό, τι δε αφορά στους λογαριασμούς του ρεύματος ο πρόεδρος

του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχολίασε πως τα τρία αυτά χρόνια η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη φρόντισε να ευνοήσει τους έχοντες και κατέχοντες αφήνοντας τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας να περνά μεγάλες δυσκολίες, ίσως και μεγαλύτερες από τα χρόνια των μνημονίων.

Μάλιστα, καταναλωτές και καταστηματάρχες που συνομίλησαν σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα χαρακτήρισαν την ακρίβεια και την έκρηξη του ενεργειακού τους κόστους ως το μεγαλύτερό τους πρόβλημα χαρακτηρίζοντας κάποιοι εξ αυτών και «απάτη» το power pass, καθώς αντί για 600 ευρώ επιστροφές στους λογαριασμούς τους είδαν ελάχιστα ευρώ, παρά τα υπέρογκα ποσά που πλήρωσαν τους προηγούμενους μήνες στην ρήτρα αναπροσαρμογής.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσο Ηλιόπουλο ο κ. Μητσοτάκης προσέβαλε σήμερα τους πολίτες καθώς από τα 4,2 εκατομμύρια νοικοκυριά, τα 1,7 εκατομμύρια δεν θα πάρουν πίσω ούτε ένα ευρώ.

«Και οι υπόλοιποι πήραν ψίχουλα  ως επιστροφή αφού μεσοσταθμικά η ενίσχυση είναι μόλις 17 ευρώ το μήνα» σημείωσε με την επισήμανση πως «ο πρωθυπουργός έχει σπάσει κάθε ρεκόρ αλαζονείας και νομίζει ότι θα μπορεί να εξαπατά τον ελληνικό λαό για πάντα».

Αναφερόμενος στην τρομακτική αισχροκέρδεια ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε πως κάθε νοικοκυριό και κάθε επιχείρηση χάνει γιατί μόνη έγνοια της κυβέρνησης είναι να έχει περισσότερα κέρδη η ΔΕΗ για να τα μοιράζονται οι μέτοχοι και να είναι ψηλά η τιμή στο ταμπλό του χρηματιστηρίου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για 1,5 δισ. ευρώ υπερκέρδη σε ένα οκτάμηνο τα οποία «δήθεν θα φορολογούσαν με 90%» και ανέφερε πως από αυτά θα φορολογήσουν μόνο τα 200 εκατομμύρια.

Ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και τα στελέχη του κόμματος συνεχίζουν κανονικά τις περιοδείες τους ανά τη χώρα εκτιμώντας ότι ο κ. Μητσοτάκης παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του δεν θα διστάσει να αλλάξει για μία ακόμη φορά γνώμη και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές ακόμη και μέσα στον Σεπτέμβριο για το Φθινόπωρο.

Ως εκ τούτου η προεκλογική προετοιμασία της Κουμουνδούρου προχωρά με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να επιθυμεί να δημοσιοποιήσει τον κεντρικό κορμό των ψηφοδελτίων του περί τα τέλη Ιουλίου.

@atsipras #fyp #fygreece #fypgreece ♬ πρωτότυπος ήχος – Αλέξης Τσίπρας

Keywords
Τυχαία Θέματα