Ακυρώθηκε το αποψινό δείπνο Μητσοτάκη με φον ντερ Λάιεν

Δεν θα πραγματοποιηθεί το δείπνο που θα παρέθετε απόψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν η οποία βρίσκεται στην Ελλάδα.

Η κα φον ντερ Λάιεν θα διανυκτέρευε στην Αθήνα προκειμένου αύριο να αναχωρήσει για το Αλικάντε της Ισπανίας όπου επρόκειτο να παραβρεθεί στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη κορυφής η οποία όμως επίσης αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με κυβερνητικές

πηγές, το προγραμματισμένο δείπνο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω αναχώρησης της Προέδρου της Κομισιόν για τις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα γίνει στη Σόφια, μετά την αναβολή του αποψινού τους δείπνου στην Αθήνα, σύμφωνα με tweet του επικεφαλής εκπροσώπου της Επιτροπής, Ερίκ Μαμέρ.

Ειδικότερα, ο κ. Μαμέρ ανέφερε:

«Μετά την ακύρωση της συνόδου των MED9 αύριο στο Αλικάντε, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες σήμερα το βράδυ από την Αθήνα μετά την ομιλία της στο Athens Democracy Forum.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης και εκείνη συμφώνησαν να αντικαταστήσουν το προγραμματισμένο δείπνο τους σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα με συνάντηση στη Σόφια το Σάββατο, στο περιθώριο των εγκαινίων της γραμμής διασύνδεσης φυσικού αερίου μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας».

PM @kmitsotakis and her have agreed to replace their planned dinner this evening in Athens with a meeting in Sofia on Saturday, in the margins of the inauguration of the gas interconnector between Bulgaria and Greece #IGB.

Eric Mamer (@MamerEric) September 29, 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ακυρώθηκε, Μητσοτάκη, Λάιεν,akyrothike, mitsotaki, laien